Peste 50 de percheziţii într-un caz de evaziune fiscală

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
17.08.2012

Douăzeci de persoane au fost puse sub învinuire într-un caz de evaziune fiscală de 30 de milioane de euro. Procurorii DIICOT au efectuat 56 de percheziţii în Bucureşti, Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timiş şi Ialomiţa, la casele suspecţilor şi la sediile unor societăţi comerciale.

Cercetările se fac asupra unei grupări infracţionale, conduse de doi cetăţeni libanezi, suspectaţi de evaziune fiscală în urma unor exporturi de cereale. Cele 20 de persoane puse sub învinuire au mai fost acuzate de contrabandă şi spălare de bani în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale.

Liderii grupării sunt El Khalil Jihad, de 48 de ani, şi Youssef Laoun, de 38 de ani, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică.

"Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat mai multe societăţi comerciale şi au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat", au precizat procurorii DICOT.

În perioada 2010 - 2011, membrii grupării au realizat exporturi masive de cereale, fără a declara provenienţa reală a mărfurilor care erau din Turcia sau Liban. Ei spuneau că cerealele sunt din România şi le exportă către ţări extra-comunitare, pentru a obţine de la statul român deduceri ilegale de TVA, ajungându-se astfel la un prejudiciu estimat la 30 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor