Peste 48.000 de hectare mistuite de incendii în California

Incendiul Carr loveşte în Redding, California, 28 iulie 2018.
Incendiul Carr loveşte în Redding, California, 28 iulie 2018. (Justin Sullivan/Getty Images)

Biroul pentru servicii de urgenţă al guvernatorului statului american California a declarat că 41.289 de hectare au fost distruse de incendii în această săptămână, din San Diego până în districtul County din California.

Cel mai puternic a fost incendiul Carr din districtul Shasta, care a provocat moartea a cel puţin 2 membri ai echipelor de intervenţii, a ars 19.551 de hectare şi a dus la evacuarea a mii de persoane.

După ce guvernatorul Jerry Brown a declarat joi stare de urgenţă în districtul Shasta, a cerut vineri seară, în mod oficial, ajutor federal de urgenţă de la Casa Albă, potrivit NBC News.

La o conferinţă de presă desfăşurată vineri după amiază, directorul Departamentului pentru protecţie împotriva incendiilor din California (Cal Fire), Ken Pimlott, a precizat că vegetaţia uscată este cauza incendiilor devastatoare izbucnite pe cuprinsul Californiei.

Generalul de brigadă Matthew Beevers din Garda Naţională a Californiei a precizat că 800 de soldaţi au fost trimişi pentru a stinge incendiul Carr. De asemenea, Garda a desfăşurat câteva avioane, inclusiv cel puţin o dronă militară care permite pompierilor să monitorizeze comportamentul flăcărilor.

În infernul din districtul Shasta au fost implicaţi 3.400 de pompieri, chiar din San Diego, care vineri s-au confruntat cu incendiul de vegetaţie Pasquale, ce a izbucnit în apropierea localităţii Ramona.

De asemenea, au mai fost raportate incendiul Ferguson în districtul Mariposa, care a distrus 18.888 de hectare, dar aproape o treime din acesta a fost adus sub control, şi incendiul Cranston din districtul Riverside, care a distrus 4.653 de hectare.

Potrivit unor rapoarte anterioare, incendiul din districtul Shasta aparent ar fi fost adus sub control în proporţie de 3%, însă unii oficiali au declarat sâmbătă pentru NBC News că cifra era mai degrabă 0%

Incendiul Carr a distrus 500 de clădiri şi a afectat încă 75, potrivit unor oficiali. Alte 5.000 de edificii sunt ameninţate de flăcări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe