Peste 400 de jandarmi vor asigura ordinea publică, duminică, la meciul FC Rapid - Dinamo

(PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.03.2012

Peste 400 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele FC Rapid şi Dinamo Bucureşti din cadrul Ligii I, ediţia 2011 - 2012, care va avea loc duminică, pe stadionul „Valentin Stănescu”, de la ora 21,00.

Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc, se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de DGJMB.

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Jandarmeria Capitalei le recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Potrivit prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive cu modificările şi completările aduse de Legea 10 din 2012, spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă, să pătrundă sau să încerce pătrunderea în incinta bazei sportive fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale de acces stabilite de organizator, să introducă în arena sportiva inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen.

Potrivit comunicatului, spectatorii nu au voie nici să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, să refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine, să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor, să provoace ori să participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, după caz, a arenei sportive.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19,00 doar pe bază de bilete şi invitaţii.

Pentru această partidă, organizatorul a pus în vânzare 8.000 de bilete de acces. În ziua meciului casele de bilete vor fi închise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor