Peste 40.000 de câini vagabonzi sunt pe străzile din capitala bulgară

Epoch Times România
31.03.2012

Peste 40.000 de câini vagabonzi se află pe străzile din capitala bulgară, potrivit unui fost angajat al companiei municipale Ecobalance.

Populaţia de câini fără stăpân în creştere este principala cauză a aparţiei de haite periculoase, a explicat fostul angajat Svetoslav Slaveikov.

Cel mai mare pericol este în cartierele Iavorov, Nadejda 2, Drujba 2, Loven Park şi Mladost, unde sunt cele mai multe haite.

Însă haite noi pot apărea şi în alte cartiere, a adăugat el.

Potrivit autorităţilor locale, şi la Bucureşti ar exista tot 40.000 de câini fără stăpân.

Un bărbat în vârstă de 88 de ani a fost atacat miercuri cu brutalitate de o haită de câini vagabonzi la Sofia, iar viaţa sa este în pericol.

La câteva ore după atac, primarul capitalei bulgare, Iordanka Fandakova, a promis din nou că va lua măsuri pentru a combate problema câinilor fără adăpost din oraş.

"Nu există altă cale de a rezolva această problemă în afară de o creştere a numărului de sterilizări şi construcţia de noi adăposturi", a spus ea.

Iar cei care vor să îngrijească diferiţi câini trebuie să o facă acasă, a adăugat Fandakova, subliniind că multe persoane hrănesc câinii vagabonzi.

Înainte de alegerile din octombrie 2011, Fandakova a primis că va "reduce la jumătate numărul de câinilor fără stăpân din capitala bulgară în decurs de doi ani".

În prezent există circa 10.000 de câini vagabonzi înregistraţi oficial la Sofia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor