Protest al Asociaţiei "Cuţu cuţu" împotriva legii câinilor fără stăpân

Epoch Times România
11.01.2012

Aproximativ 50 de persoane membri ai Asociaţiei "Cuţu cuţu" protestează miercuri în faţa Palatului Parlamentului împotriva adoptării legii câinilor fără stăpân, care prevede posibilitatea eutanasierii după ce autorităţile locale consultă populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier.

Curtea Constituţională va decide miercuri dacă legea va fi trimisă înapoi Parlamentului pentru o nouă dezbatere sau va fi trimisă preşedintelui pentru promulgare.

"Ne-am adunat în faţa Curţii Constituţionale pentru că astăzi (n.r. miercuri) se decide problema câinilor fără stăpân. Prin mitingul de astăzi sperăm să convingem judecătorii de la Curtea Constituţională să trimită legea înapoi în Parlament, iar Parlamentul să elimine eutanasierea din lege pentru că sunt foarte multe articole din Constituţie încălcate. Legea eutanasierii nu va rezolva problema câinilor fără stăpân ci doar va cheltui în continuare nişte bani în mod inutil", a declarat Marcela Pâslă, preşedintele Asociaţiei "Cuţu, cuţu".

Manifestanţii din faţa Parlamentului scandează lozinci precum "Câini şi oameni vă aşteaptă să daţi judecata dreaptă", "România masacrează, lumea întreagă ne blamează", "Sterilizare şi returnare" sau "Curtea Constituţională nu fii doar o vorbă goală".

Preşedintele Asociaţiei "Cuţu, cuţu" a spus că printre soluţiile care ar putea fi aplicate în oraşe pentru scăderea numărului de mare de câini fără stăpân se numără sterilizarea câinilor cu stăpân pentru că aceştia aruncă puii noi născuţi în stradă, aceştia crescând şi formând haite periculoase, sterilizarea câinilor fără stăpân cu ajutorul primăriilor sau campanii de educare a oamenilor şi campanii de adopţii pentru câinii fără stăpân. O soluţie agreată de Marcela Păslă pentru câinii agresivi este înfiinţarea de către primării de ţarcuri în care aceştia să fie izolaţi.

De asemenea, la miting participa Marius Marinescu, presşdintele de onoare al Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor