Sorin Oprescu: Nu am fost niciodată de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân

Câine fără stăpân. (Oana Moisescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
11.01.2012

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că nu a fost niciodată de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân.

El a spus că intenţionează să construiască un adăpost pentru aceşti câini, în afara Bucureştiului, cu sprijinul ONG-urilor.

Oprescu a estimat că adăpostul va fi gata în câteva luni de zile şi va avea o capacitate de 7.000 - 8.000 de locuri.

Primarul general a mai precizat că a cerut şi sprijinul primarilor de sector, cei de la sectoarele 1 şi 2 deţinând adăposturi pentru câinii fără adăpost.

Oprescu a mai spus că, în primul rând, câinii comunitari vor fi strânşi de pe stradă şi duşi în adăposturi unde vor fi sterilizaţi şi îngrijiţi, menţionând că în curând vor fi condiţii de întreţinere a aproximativ 10.000 de câini.

Oficialii ASPA declarau, anul trecut, că aproximativ 40.000 de câini sunt liberi pe străzile Bucureştiului.

Declaraţia primarului general a fost făcută în contextul în care legea privind câinii fără stăpân a fost declarată neconstituţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor