Peste 200 de angajaţi ai diviziei Petrochimice Bradu au declanşat vineri un protest spontan

Epoch Times România
24.08.2012

Vineri dimineaţa, aproximativ 200 de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu Oltchim au refuzat să mai intre la lucru şi protestează în faţa porţii Arpechim, după ce combinatul din Râmnicu Vâlcea i-a informat că îi trimite în şomaj tehnic, informează corespondentul NewsIn.

Potrivit liderului sindical Marian Dumitru, oamenii nu sunt de acord cu decizia Consiliului de Administraţie al Oltchim, mai ales că vor primi doar 80% din salariul de bază.

“Oamenii nu au mai intrat la serviciu pentru că au aflat că de luni se intră în şomaj tehnic. Este vorba de 506 salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Diviziei Petrochimice din comuna Bradu, judeţul Argeş şi de nici un salariat de la Vâlcea. Oamenii sunt extrem de supăraţi, mai ales că nu şi-au mai primit tichetele de masă de 4 luni, iar salariul este restant de o lună şi jumătate“, a declarat liderul sindical Marian Dumitru.

Liderul sindical a mai spun că angajaţii nu au nicio vină că nu există bani pentru repornirea activităţii de petrochimie de la Piteşti şi că aşteaptă să vadă dacaă pemierul Victor Ponta se ţine de promisiune.

“Poate vede şi premierul protestul nostru, pentru că a spus că îl preocupă locurile de muncă de la Oltchim şi Hidroelectrica. Vine şcoala şi angajaţii au copii. Este o tensiune maximă“, a mai spus Marian Dumitru.

Protestatarii sunt hotărâţi să plece la Râmnicu Vâlcea şi au solicitat deja închirierea unor autocare.

“Vor primi între 800 şi 1.000 de lei pe lună. Adică nu vor putea să-şi întreţină familia. În plus, solicităm achitarea salariilor la zi şi tichetele de masă“, a mai completat liderul sindical.

Angajaţii Diviziei Petrochimice Bradu Oltchim vor fi trimişi în şomaj tehnic în perioada 27 august - 30 septembrie şi vor beneficia în această perioadă de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor