Peste 170 de agenţii de turism au fost sancţionate cu suspendarea sau retragerea licenţei

Epoch Times România
09.08.2012

Peste 170 de agenţii de turism au fost sancţionate cu suspendarea sau retragerea licenţei de funcţionare, ca urmare a unor reclamaţii privind servicii de transport sau cazare neonorate, a anunţat joi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

"Consider că este util pentru turişti să ştie că pot verifica dacă o agenţie de turism deţine licenţă sau nu, dacă un hotel sau o pensiune este clasificată sau nu. Câteva minute petrecute pentru o minimă documentare pot duce la evitarea unor eventuale neplăceri legate de calitatea serviciilor primite. Odată cu susţinerea amplificării procesului de control al unităţilor şi agenţiilor care activează în turism, îi îndemn pe clienţii acestora să utilizeze toate instrumentele pe care le-am pus la dispoziţie pentru protejarea drepturilor lo", a declarat joi secretarul de stat în cadrul MDRT, Cristian Bărhălescu.

Astfel, în urma reclamaţiilor primite de MDRT privind servicii de transport sau cazare neonorate, chiar dacă au fost făcute rezervări sau au fost achitate avansuri la agenţiile de turism, au fost identificate 177 de agenţii de turism cu nereguli, care au fost sancţionate, după caz, cu suspendarea sau retragerea licenţei de funcţionare.

De asemenea, au fost sesizări legate de calitatea serviciilor turistice prestate în unităţile de cazare, la refuzul operatorilor de a emite chitanţe sau facturi ori la nerespectarea autorizaţiilor de funcţionare.

MDRT reaminteşte potenţialilor turişti că acceptarea de servicii turistice nefiscalizate are multiple efecte negative asupra economiei româneşti în general şi în special asupra dezvoltării turismului la nivel naţional.

Instituţia actualizează permanent şi postează pe site-ul propriu lista agenţiilor de turism licenţiate şi a agenţiilor cu licenţa retrasă de pe teritoriul României ( http:()www.mdrt.ro(turism)unitati-clasificate ).

Tot pe site-ul MDRT pot fi consultate unităţile de cazare clasificate, centrele de informare turistică şi lista ghizilor care deţin atestat.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului încurajează utilizatorii serviciilor turistice să folosească, pentru a sesiza ministerul atunci când sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor primite, linia telefonică gratuită TelVerde 0800.868.282 ( http:)(mdrt.ro)telverde ).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor