Peste 12 mii de militari din Forţele aeriene ale SUA rămân nevaccinaţi, în ciuda depăşirii termenului

(Getty Images)

Peste 12.000 de militari din Forţele Aeriene ale SUA, aflaţi în serviciu activ, nu vor respecta termenul limită de vaccinare completă împotriva virusului care provoacă COVID-19, potrivit datelor recent publicate de ramura militară.

Într-o nouă actualizare privind conformitatea cu ordinul de vaccinare COVID-19 al Forţelor Aeriene, oficialii au afirmat că 3,8% din forţă rămâne nevaccinată la data de 18 octombrie.

Procentul reprezintă aproximativ 12.100 de angajaţi activi, în scădere de la 13.055 în săptămâna precedentă, potrivit unei analize Epoch Times a datelor publicate de Forţele Aeriene.

Vaccinarea completă presupune, în SUA, inocularea cu două doze de vaccin Pfizer sau Moderna - sau o singură doză de ser Johnson & Johnson - cu cel puţin două săptămâni înaintea termenului limită al mandatului de 2 noiembrie.

Detaliile şi termenele limită ale ordinului de vaccinare au fost anunţate de secretarul forţelor aeriene Frank Kendall pe 3 septembrie, sub îndrumarea secretarului apărării Lloyd Austin.

De atunci, marea majoritate a forţei a primit cel puţin o doză de vaccin.

Aproximativ 92% dintre militarii Forţei Aeriene sunt vaccinaţi complet, în timp ce alţi 4,2% sunt parţial vaccinaţi, termen care înseamnă că au primit una dintre cele două doze de Moderna sau Pfizer.

Forţele Aeriene au refuzat să spună dacă au fost încă acordate excepţii, deşi o purtătoare de cuvânt a declarat pentru Epoch Times prin e-mail că militarii au opţiunea de a aplica.

Kendall a aplaudat miercuri numărul de aviatori care s-au hotărât să facă vaccinul.

Personalul care nu respectă ordinul se confruntă cu măsuri disciplinare, inclusiv pedepse nejudiciare, dar şi trimiterea în faţa curţii marţiale, spun oficialii Forţelor Aeriene.

Forţele aeriene au concediat deja aproape 40 de stagiari care au refuzat să se vaccineze împotriva virusului Wuhan.

Personalul Marinei militare şi al Infanteriei marine în serviciu activ au termenul de 28 noiembrie, iar soldaţii în serviciu activ au termen pe 15 decembrie, la care trebuie să fie vaccinaţi complet, conform ordinelor Pentagonului.

Rezervele din Marina militară şi Infanteria marină au termenul limită 28 decembrie, în timp ce rezervele Armatei au până la 30 iunie 2022.

Cea mai mare parte a sutelor de mii de trupe nevaccinate se aflau în Armată, potrivit unei recenzii Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe