Peskov: Rusia, nerăbdătoare în privinţa Administraţiei Trump

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Moscova este frustrată de politicile Administraţiei preşedintelui Donald Trump şi a lipsei progresului în vederea îmbunătăţirii relaţiilor ruso-americane.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)

Dmitri Peskov a susţinut într-un interviu difuzat duminică la CNN că preşedintele american Donald Trump a afirmat în timpul campaniei sale prezidenţiale din 2016 că doreşte relaţii mai bune şi o cooperare mai bună cu Moscova.

“Din păcate, nu înţelegem când va sosi momentul în care va putea începe acest dialog”, a fost citat Peskov.

Administraţia Trump a fost lovită de o serie de rapoarte informaţionale cu privire la amestecul Rusiei în campania prezidenţială americană de anul trecut şi de o serie de investigaţii desfăşurate de FBI asupra consilierilor noului preşedinte american.

Peskov a criticat ceea ce a susţinut că este o “isterie” în SUA cu privire la Rusia.

“Considerăm [această situaţie ca fiind] un pericol real pentru viitorul relaţiei noastre bilaterale şi dorim ca această isterie să înceteze”, a adăugat oficialul rus.

El a mai susţinut că SUA se umileşte singură când afirmă că un stat străin a fost capabil să interfereze cu alegerile.

SUA este o “ţară imensă, o ţară numărul unu, cea mai puternică ţară din lume, cu o tradiţie politică foarte stabilă şi voi spuneţi că o [altă] ţară poate interveni şi influenţa cu uşurinţă procesul vostru electoral. Acest lucru este pur şi simplu imposibil”.

El a adăugat că Rusia nu a văzut nicio dovadă cu privire la acuzaţiile făcute de agenţiile americane de informaţii că Moscova a interferat cu alegerile din SUA.

În ceea ce priveşte întâlnirile dintre ambasadorul rus Serghei Kisliak şi procurorul general Jeff Sessions în doua ocazii diferite înaintea alegerilor, Peskov a subliniat că delegatul rus şi-a făcut doar datoria.

Consilierul lui Trump pentru probleme legate de securitatea naţională, Michael Flynn, a demisionat după ce a recunoscut că nu a ţinut la curent Casa Albă în legătură cu toate aspectele discuţiilor sale cu ambasadorul rus în SUA.

În plus, alte cinci comitete congresionale diferite desfăşoară anchete referitoare la Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe