Percheziţii DNA la firma fratelui lui Sebastian Ghiţă

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Procurorii DNA desfăşoară, luni, percheziţii domiciliare la sediile a două firme situate în Bucureşti şi Ilfov, una dintre ele aparţinând, potrivit surselor Mediafax, fratelui deputatului ex-PSD Sebastian Ghiţă. Dosarul de corupţie vizează o licitaţie a Ministerului Educaţiei, a cărei valoare se ridică la 33 de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru agenţia de ştiri, că procurorii DNA fac percheziţii la sediile SC 2K Telecom SRL, care aparţine lui Alexandru Ghiţă, fratele deputatului Sebastian Ghiţă, şi la SC Avitech Co. SR. Firma 2K Telecom este controlată de Alexandru Ghiţă - 67,12%, Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghiţă) şi Vasile Radu - 24,83%.

Potrivit unui comunicat DNA, oamenii legi anchetează o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în anul 2013, în legătură cu licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului pentru proiectul "Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană", finanţat integral din fonduri europene.

Contractul a fost semnat în 2 decembrie 2013, la Ministerul Educaţiei, în prezenţa premierului Victor Ponta, proiectul vizând conectarea la internet a 2.446 de şcoli din zona rurală şi mic urbană. Valoarea acestuia se ridică la aproximativ 119.840.000 de lei, fără TVA şi are o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.