Pentagonul va crea o echipă medicală specială pentru a preveni o epidemie de Ebola în SUA

Virusul Ebola, la microscop
Virusul Ebola, la microscop (Captură Youtube)

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a ordonat înfiinţarea unei echipe medicale speciale, formată din 30 de membri, care să fie capabilă să ofere ajutor de urgenţă în cazul în care ebola ar declanşa o criză în SUA, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Echipa, formată din 5 doctori pregătiţi în boli infecţioase, 20 de asistente medicale şi 5 instructori, ar putea răspunde rapid solicitărilor de ajutor venite din partea cadrelor medicale civile, conform unei declaraţii din partea contraamiralului John Kirby.

Trei cazuri de Ebola au fost diagnosticate în SUA, declanşând temeri cu privire la o posibilă răspândire a virusului. Un bărbat liberian s-a îmbolnăvit în timp ce călătorea spre Dallas şi a murit în 8 octombrie. Două asistente medicale care l-au tratat au contractat boala.

Kirby a numit această echipă specială “o măsură suplimentară, prudentă pentru a ne asigura că naţiunea noastră este pregătită să răspundă rapid, eficient şi sigur dacă apar cazuri suplimentare de Ebola”.

“Ei [membrii echipei] nu vor fi trimişi în Africa de Vest sau în alte locuri din străinătate şi vor fi chemaţi pe plan intern doar atunci când profesioniştii în sănătatea publică consideră că este necesar”, conform declaraţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe