Pedeapsa dată de o mamă copiilor după ce au furat gumă de mestecat (video)

Mama le impune copiilor - unul de trei şi celălalt de cinci ani - să restituie pachetele cu gumă furate şi să ceară scuze. Episodul a fost înregistrat şi a devenit viral.
Copiii
Copiii (Print screen YouTube)

Dacă vă prindeţi fiul că a furat, ce reacţie aveţi, chiar dacă este vorba doar despre un pachet de gumă de mestecat? În mod normal, riscul, aventura, interzicerea, sunt lucruri care îi pot atrage pe micuţi, dar cum putem să-i învăţăm diferenţa dintre bine şi rău?

În această privinţă, o mamă din Mexic a luat o decizie specială.

Totul s-a întâmplat în timp ce Andrea era la cină cu fiul său de trei ani, Lucas, şi a observat că avea ceva în buzunarul pantalonilor. Era un pachet de gumă de mestecat pe care nu-l plătise la magazin, potrivit publicaţiei mexicane El Universal. Când a verificat hainele celuilalt fiu de cinci ani, a găsit un alt pachet de gumă de mestecat. Problema era clară: în magazin ea nu le plătise, deci copiii ei le-au luat fără permisiune. Le-au furat. Când şi-a dat seama de acest lucru, chiar dacă se aflau deja acasă, părintele a decis să se întoarcă cu copiii la magazin, aceştia să înapoieze guma de mestecat şi să ceară scuze, cu promisiunea ca în viitor acest lucru să nu se mai repete.

"După ce mi-am dat seama de comportamentul lor, le-am spus că acum trebuie să suporte consecinţele acţiunilor lor", a spus femeia aceleiaşi publicaţii. "Nu era vorba despre produsele furate, de preţ, ci de a corecta actul de a fura în sine", a adăugat ea.

Momentul scuzelor a fost înregistrat într-un clip video iar cuvintele micuţilor s-au revărsat pe reţelele sociale, primind mii de comentarii şi peste 137.000 de vizualizări pe Facebook. Clipul video poate fi vizionat aici.

Se poate vedea cum copiii în lacrimi înapoiază pachetele cu gumă de mestecat. Vânzătorii îi întreabă dacă le-au luat fără să le plătească, iar frăţiorul mai mare îşi recunoaşte vinovăţia printre sughiţuri. În fundal, se aude mama care spune: "Data viitoare vor vorbi cu poliţia şi veţi merge în închisoare. Nu este corect să furi, bine?

Printre comentariile părinţilor şi utilizatorilor reţelelor sociale, în cea mai mare parte pozitive, se numără şi acestea:

„Şi în viitor vom avea doi adulţi oneşti care vor şti cum să recunoască atunci când greşesc şi vor repara daunele pe care le-au comis. Şi nu vă indignaţi că au fost filmaţi deoarece se publică lucruri mult mai rele".

"Îmi amintesc că mama mea mi-a dat odată o lecţie la fel ca acestor copii atunci când am luat nişte bomboane din magazin. Şi de atunci, jur că nu am simţit niciodată o asemenea durere ca în acea zi ... dar îţi mulţumesc, mamă. M-ai învăţat o lecţie importantă”.

„Şi eu aş face la fel, fiul meu are trei ani şi deja ştie că nu trebuie să ia nimic fără să plătească mai întâi, şi acum, ori de câte ori mergem la un magazin mai întâi îmi cere bani".