"Pe următoarea să o faceţi triunghiulară" - primar ironizat după ce a dat oraşului o pistă de atletism dreptunghiulară

Stadionul cu pista de atletism dreptunghiulară din oraşul Blaj
Stadionul cu pista de atletism dreptunghiulară din oraşul Blaj (Facebook - Gheorghe Valentin Rotar)

Oraşul Blaj are un teren de fotbal modern şi o pistă de atletism pe cât de scumpă pe atât de nefolositoare competiţiilor profesioniste, motivul fiind că unghiurile de curbă ale culoarelor sunt mult prea drepte, ele nerespectând cerinţele unui stadion de atletism.

Cu toate acestea, primarul oraşului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, s-a lăudat pe Facebook cu finalizarea lucrărilor de modernizare a terenului de fotbal, lucrări a căror valoare totală s-a ridicat la 260.000 de euro, din care pista ar fi costat circa 120.000 de euro.

“Recunoaşteţi stadionul!? Este stadionul CIL, complet reamenajat, dotat cu pistă de alergare modernă, gazon nou şi instalaţie subterană de irigare! O investiţie în valoare de 260.000 de euro!

Lucrările nu se termină aici....La începutul anului viitor vom amenaja, în jurul pistei de atletism, un sistem de iluminat de tip nocturnă, pentru alergare şi pentru terenul de fotbal. Stadionul CIL va fi folosit de toţi iubitorii de sport din Blaj, legitimaţi la cluburi sportive sau amatori de mişcare!

Urmează finalizarea Sălii Polivalente, amenajarea peisagistică a exteriorului acesteia, construirea hotelului pentru sportivi, amenajarea falezei (cu piste de biciclete, zonă de promenadă, iluminat public, pod pietonal) - în fapt reconversia funcţională a malurilor Târnavei Mari.

La final, în cartierul Veza, Blajul va beneficia de o infrastructură sportivă şi de agrement de nivel european, probabil una dintre cele mai moderne din ţară!”, a scris primarul, pe pagina sa de Facebook.

Postarea primarului a primit şi feedbackuri negative.

„Pistă dreptunghiulară pe care nu se pot desfăşura evenimente sportive. Bătaie de joc! Bravo domnule primar! Poate pe următoarea o faceţi triunghiulară ca să fie la mişto”, a scris unul dintre internauţi.

Întrebat de un alt follower dacă arcele de cerc ale pistei sunt conforme cu standardul impus în acest sens, edilul a recunoscut că ”nu sunt” dar a argumentat că ”aşa ne-a permis terenul”.

“Terenul şi pista sunt pentru amatori, avem un alt stadion care este în reabilitare (pe CNI) care îndeplineşte toate condiţiile pentru fotbal şi atletism”, a mai adăugat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne