Pe traseul magistralei 5 de metrou a început instalarea parcărilor inteligente

Numărul locurilor de parcare din sectorul 6 a fost redus simţitor după ce au demarat lucrările la magistrala 5 de metrou. Astfel, au început să fie instalate parcările inteligente dispuse pe verticală, notează b365.ro.
(photos.com)
Ana Petrescu
04.09.2012

Numărul locurilor de parcare din sectorul 6 a fost redus simţitor după ce au demarat lucrările la magistrala 5 de metrou. Astfel, au început să fie instalate parcările inteligente dispuse pe verticală, notează b365.ro.

Prin urmare, vor fi amenajate şase noi parcări inteligente până la finele lunii septembrie, ce vor avea o capacitate totală de 72 de locuri şi vor putea fi închiriate de şoferi la preţuri asemănătoare celor al parcărilor de reşedinţă, potrivit declaraţiilor primarului sectorul 6, Rareş Mănescu.

"Este vorba de două locaţii cu câte trei carusele fiecare, adică şase sisteme, în total. Începem cu cele din Drumul Taberei", a explicat edilul Rareş Mănescu.

Smart-parking-urile (parcările inteligente) vor fi amplasate pe str. Sibiu nr.2-4 lângă blocurile OD1 şi OD2 şi pe str. Drumul Taberei nr.24 A la intersecţia cu Aleea Pravăţ.

"Deja e pus scheletul la Favorit si urmează şi în celelalte locaţii", a declarat Manuel Avrămescu, consilierul local al Sectorului 6.

Consilierul a precizat şi ca la ultima şedinţă de Consiliu Local din luna august, a fost aprobat un proiect de hotărâre care prevede alocarea a încă trei milioane de lei pentru construcţia parcărilor supraterane aferente anilor 2009 şi 2010. Banii care nu au fost cheltuiţi provin dintr-un credit de 176 milioane de lei luat anterior de la Banca Comercială Română (BCR) pentru mai multe investiţii printre care construcţie şi mansardare grădiniţe, amenajare spaţii verzi, modernizare şi reabilitare sistem rutier şi extindere reţea de canalizare.

Care este modul de funcţionare al smart-parking-urilor

Sistemele parcărilor inteligente sunt silenţioase şi funcţionează printr-un lift acţionat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Astfel, sistemul electronic identifică autovehiculul, îl ridică pe platformă şi îl poziţionează la locul care a fost plătit, toată operaţiunea fiind şi extrem de rapidă, respectiv în jur de două minute.

Smart-parking-uri sunt funcţionale în prezent în Sectorul 6, pe următoarele străzi: str. Reveriei, str. Cara Anghel, str. Dreptăţii la biserică şi dispensar, str. Dezrobirii, str. Bursucani (4 unităţi), Bdul 1 Mai la Complex Drumeţul, Aleea Băiuţ la piaţa Valea Ialomiţei (3 unităţi), str. Râmnicel la intersecţie cu Prelungirea Ghencea (2 unităţi) şi pe str. Bozieni în spatele magazinului Billa (2 unităţi).

De curând Rareş Mănescu, primarul acestui sector a specificat că cele mai aglomerate cartiere din Bucureşti vor scapă de cei care ridică maşinile, edilul solicitând firmei de profil Ilcor S.R.L. ca în cartierele Drumul Taberei şi Militari să nu se mai ridice decât autoturismele parcate "fără bun simţ", adică numai cele care sunt parcate în intersecţii sau treceri de pietoni, îngreunând astfel traficul din Capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor