Oprescu: Parcarea supraterană de la Naţional Arena se va deschide luni. Un loc de parcare costă 1.5 lei/h

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Andrei Popescu/Epoch Times România)

Începând de luni parcarea supraterană din incinta complexului sportiv Arena Naţională, un proiect în care s-au investit 8.5 milioane euro, va fi deschisă publicului, a anunţat edilul Capitalei Sorin Oprescu, vineri, aflat într-o vizită de lucru la stadion, informează B365.ro.

Preţul unui loc de parcare este de 1.5 lei/h accesul riveranilor în interiorul parcajului suprateran de la Naţional Arena putând fi făcut şi pe baza de abonament. Pentru a putea face loc maşinilor suporterilor, în zilele de dinaintea meciurilor, riveranii nu vor mai putea folosii parcarea. Parcarea va fi gratuită pentru cei care vor avea bilete la meciurile ce se vor juca pe stadion.

Suprafaţa totată a parcării este de 32.400 mp, având în componenţă un număr de 1.250 de locuri şi este prima din România care are şi terenuri de sport pe acoperiş. De asemenea, noul parcaj este dispus pe trei etaje plus parter, în care 316 locuri sunt la etajele 1,2,3 şi 302 locuri la parter. Pentru fludizarea traficului autovehiculelor există câte o casierie la fiecare nivel. Un afişaj electronic plasat pe panoul principal de la intrare va monitoriza numărul de locuri libere, cât şi prin panouri electronice amplasate la fiecare etaj.

"Mai ştiu din auzite şi din citite că asemenea terenuri de sport la înălţimea asta mai există doar în Italia şi Japonia", a precizat Ion Mihăilescu, managerul general al Unicon SA, una dintre companiile care a executat lucrările la parcarea supraterană de la Arena Naţională.

Totodată în parcajul suprateran există grupuri sanitare la fiecare nivel, patru lifturi, camere de supraveghere şi senzori de lumină pentru siguranţa autoturismelor.

Cele două terenuri multifuncţionale pentru tenis/baschet şi terenul de fotbal de deasupra parcării sunt prevăzute cu garduri de protecţie, instalaţie nocturnă, vestiare şi duşuri.

Terenul de fotbal, cu o lungime de 95 m şi o lăţime de 45 m are un gazon sintetic achiziţionat de la furnizorul Jocurilor Olimpice. Gazon sintetic are o înălţime de 45 mm, tratament UV şi este rezistent la căldură, îngheţ şi uzură.

Sorin Oprescu: În septembrie va fi deschisă parcarea subterană de la Universitate

Primarul general al Capitalei a declarat vineri că în luna septembrie va fi deschisă şi parcarea subterană de la Universitate.

Parcarea de la Piaţa Universităţii are trei nivele, 420 de locuri pentru maşini şi 21 pentru motociclete. În funcţie de înţelegerile parteneriatului public-privat, preţul parcării va fi hotărât de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În momentul de faţă se preconizează că bucureştenii vor plăti 38 eurocenţi/h pentru un loc de parcare. Riveranii şi angajaţii băncii vor avea o reducere de preţ.

Sorin Oprescu a folosit deseori proiectele parcărilor de la Arena Naţională şi de la Universitate în campania sa electorală, dar termenele de execuţie au fost mereu amânate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne