PDL va depune moţiune simplă contra guvernului USL

Gheorghe Ialomiţianu, PDL
Gheorghe Ialomiţianu, PDL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.11.2013

PDL va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă la Camera Deputaţilor pe tema situaţiei economice a ţării, a anunţat luni deputatul democrat-liberal Gheorghe Ialomiţianu.

Noua moţiune îşi propune să atragă atenţia asupra “golului imens de la buget” şi asupra situaţiei locurilor de muncă, informează rNews.

“PDL a decis în şedinţa BPN să depună săptămâna viitoare o moţiune simplă privind situaţia economică. Considerăm că se impune o discuţie serioasă în Parlament pe probleme foarte importante şi anume situaţia economică, golul imens în buget şi situaţia locurilor de muncă. Teama noastră este că USL va breveta în continuare acelaşi model utilizat şi în 2013, şi anume, creşterea de noi impozite şi taxe pentru a acoperi incompetenţa acestui Guvern şi furtul de la bugetul de stat”, a precizat Ialomiţianu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor în perioada Boc, consideră că executivul este responsabil de starea gravă a economiei, făcându-se vinovat de tăierea banilor de investiţii şi de introducerea de noi taxe şi impozite.

“PDL doreşte ca membrii Guvernului să vină în faţa Parlamentului cu răspunsuri foarte clare privind redresarea economiei, privind bugetul pe 2014 şi modul în care consideră că vor fi create locuri de muncă cerute de români (…). Situaţia economică este gravă pentru ca actualul Guvern a tăiat banii de investiţii, a introdus noi impozite şi taxe, a blocat efectiv plăţile către întreprinderile care aveau contracte cu instituţiile publice (…)”, a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

Declaraţiile deputatului PDL de Braşov vin pe fundalul negocierilor între Guvern şi FMI pe tema construcţiei bugetului pe 2014 şi a vehiculării de varii scenarii şi ipoteze despre adoptarea de noi măsuri fiscale împovărătoare pentru "astuparea" golului de la buget.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor