PDL propune Executivului reducerea contribuţiilor sociale şi creşterea salariului minim

Democrat-liberalul Adriean Videanu a propus miercuri Cabinetului Ponta o serie de măsuri, printre care şi cea de reîntregire a salariilor bugetarilor sau de reducere a contribuţiilor sociale şi a invitat toate partidele parlamentare la o dezbatere privind seturile de politici publice.
Epoch Times România
06.06.2012

Democrat-liberalul Adriean Videanu a propus miercuri Cabinetului Ponta o serie de măsuri, printre care şi cea de reîntregire a salariilor bugetarilor sau de reducere a contribuţiilor sociale şi a invitat toate partidele parlamentare la o dezbatere privind seturile de politici publice.

„Între măsurile pe care Guvernul ar trebui să le ia imediat este aceea de a duce la îndeplinire ceea ce PDL a propus şi anume reîntregirea salariilor bugetarilor. Este o măsură economică foarte bună care stimulează creşterea consumului intern, dincolo de dimensiunea morală faţă de bugetari care au dus greul acestei perioade de criză” , a spus el.

Democrat-liberalul a adăugat că „PDL propune, de asemenea, reducerea contribuţiilor sociale concomitent cu creşterea salariului minim pe economie astfel încât să nu fie afectate veniturile bugetului consolidat al ţării, ca o măsură de eliminare a unui blocaj în economia reală”. „De asemenea, PDL propune, dincolo de demersul pe care l-a făcut din 2009 până-n 2012, de reducere a numărului de taxe, tarife şi impozite de la 491 la 237, propune reducerea tuturor acelor taxe, tarife şi impozite pentru care costul de administrare este mai mare decât beneficiul acestor taxe, tarife şi impozite în bugetul consolidat. Suntem pregătiţi să punem la dispoziţia Guvernului, dacă este interesat, această analiză” , a completat pedelistul.

Fostul ministru al Economiei i-a cerut „guvernului Ponta să termine cu aceste bâlbe şi cu atacul absolut nejustificat la adresa cotei unice”. Adriean Videanu a mai spus că daca guvernul Ponta doreşte să aibă venituri suplimentare trebuie să umble în economia subterană. „Dacă doreşte să aibă venituri suplimentare în bugetul consolidat să umble acolo unde trebuie să umble, în economia subterană. Am înţeles că au un program de colectare a veniturilor la bugetul consolidat mai bun decât ceea ce s-a întîmplat. Cerem ca acest lucru să se facă public în fiecare lună ca să vedem evoluţia calitativă a acestui demers pe care Guvernul şi l-a propus” , a precizat fostul ministru al Economiei.

Pedelistul a menţionat că „din punctul de vedere al PDL, o dezbatere pe tot ceea ce înseamnă seturile de politici publice la care să participe toate formaţiunilor politice parlamentare nu va face nimic altceva decât să consolideze imaginea României ca o ţară stabilă” .

Democrat-liberalul a spus că dacă guvernul Ponta nu înţelege momentul „extrem de dificil” prin care trece România, riscăm să intrăm din nou în recesiune. „Dacă Guvernul Ponta nu înţelege momentul extrem de dificil prin care România trece, riscăm, şi nu vreau să fiu profetic în vorbele mele, riscăm să intrăm din nou în recesiune” , a conchis Adriean Videanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor