PDL: Daniel Constantin conduce ministerul cu gândul la şeful lui, Voiculescu, trebuie să demisioneze

Epoch Times România
07.10.2012

Deputatul Adrian Rădulescu a declarat duminică că PDL consideră că ministrul Agriculturii şi guvernul USL sunt ,,adevăraţii dăunători" ai agriculturii româneşti şi că Daniel Constantin conduce ministerul ,,cu gândul la şeful lui, Dan Voiculescu", şi ca atare trebuie să demisioneze.

,,Marţi în Camera Deputaţilor se dezbate moţiunea PDL pe Agricultură intitulată Dăunătorii USL distrug Agricultura. România a avut un un 2011 extrem de bun din punct de vedere agricol, a fost nevoie de numai cinci luni de guvernare Ponta, de dezinteres, indiferenţă, demagogie pentru ca agricultura românească să intre în derivă", a spus el în cadrul unei conferinţe de presă.

Deputatul PDL Adrian Rădulescu a menţionat că în această perioadă se vorbeşte de ,,scumpiri în lanţ", care sunt cauzate de ,,proasta guvernare" practicată de guvernul Ponta în ultimele cinci luni. ,,Vorbim zilele acestea de scumpiri în lanţ care vor lovi direct în buzunarul oamenilor. Mare parte din scumpirile ce ne vor afecta pe toţi sunt cauzate de proasta guvernare practicată de guvernul Ponta, sau mai bine zis de absenţa oricărei guvernări fără nicio măsură care să atenueze efectele grave ale secetei din acest an. Este clar că agricultura nu a fost şi nu este o prioritate pentru USL încă de la formarea guvernului Ponta", a opinat preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor.

Democrat-liberalul a precizat că Victor Ponta a ales să pună ,,un om de încredere" al lui Dan Voiculescu la ministerul Agriculturii, susţinând că ministrul nu conduce minsterul cu gândul la problemele lui, ci ,,cu gândul la şeful lui Dan Voiculescu".

,,Victor Ponta a ales să pună pe un om de încredere al lui Dan Voiculescu la conducerea acestui minister. Nici expertiza lui Daniel Constantin, nici experienţa nu au contat în numirea sa, ci faptul că omul din spatele lui Constantin, Dan Voiculescu, este implicat în dosare penale în care ministerul Agriculturii este parte vătămată. În acest moment agricultura din România este condusă de un om subordonat intereselor directe ale lui Dan Voiculescu. Daniel Constantin nu conduce ministerul Agriculturii cu gândul la problemele lor, Daniel Constantin conduce ministerul Agriculturii cu gândul la şeful lui, Dan Voiculescu", a comentat deputatul.

,,Guvernul Ponta, prin Daniel Constantin, a realizat o absorbţie din fonduri europene în ultimele cinci luni, mai exact jumătate din cât au făcut guvernele precedente în aceeaşi perioadă de timp. Acest lucru loveşte diect în PIB-ul României, în pensii şi salarii şi veniturile agicultorilor. Pentru a servi clientela politică, ministrul Daniel Constantin a dispus numirea a 50 de directori generali adjuncţi pentru supervizarea activităţii directorilor din agenţiile regionale şi teritoriale pentru dezvoltare rurală şi pescuit. Aceştia ne costă pe toţi peste un milion de euro pe an (...). Guvernul Ponta şi Daniel Constantin amână organizarea alegerilor pentru Camerele Agricole Judeţene şi Camerele Agricole Naţionale la presiunea baronilor locali USL. (...) Daniel Constantin şi Victor Ponta nu pot controla baronii locali şi nu pot ieşi din cuvântul lor. Ce mare păcat pentru România", a punctat democrat-liberalul.

Adrian Rădulescu a mai spus că ,,ministrul Daniel Constantin şi Victor Ponta au depăşit complet calendarul de implementtare a tuturor măsurilor pe fonduri europene ".

Rădulescu a mai menţionat că Daniel Constantin a fost ,,total dezinteresat" să continue procedurile prin care statul să recupereze cei 400 de milioane de lei pe care arendaşii îi datorează pe pământul arendat sau concesionat la Agenţia Domeniilor Statului. ,,Ministrul Agriculturii a fost total dezinteresat să continue şi procedurile prin care statul să îşi recupereze cei 400 de milioane de lei pe care arendaşii şi concesionarii îi datorează pe pământul arendat sau concesionat de la Agenţia Domeniilor Statului. Guvernul PDL a demarat toate procedurile prin care stau să nu iasă în pierdere din arendarea sau concesionarea acestui teren agricol. Danie Constantin a blocat complet recuperea banilor din subvenţiile pe care arendaşii şi concesionarii le primesc ", a comentat democrat-liberalul.

Deputatul a declarat că PDL consideră că Daniel Constantin şi guvernul USL sunt ,,adevăraţii dăunători" ai agriculturii româneşti, şi ca atare ministrul Agriculturii trebuie să demisioneze în urma moţiunii simple depusă de democrat-liberali. ,,PDL consideră că Daniel Constantin şi guvernul USL sunt adevăraţii dăunători ai agriculturii româneşti. Lipsa unei minime preocupări şi competenţă în domeniu riscă să producă prejudicii majore agriculturilor şi să plaseze România la coada Europei în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene. Din acest motiv, Daniel Constantin trebuie să demisioneze", a subliniat el.

Fiind întrebat ce şanse ar putea să aibă moţiunea pentru a fi votată, Rădulescu a spus că democrat-liberalii ,,atrag atenţia" şi urmează să vadă ce poziţie vor avea parlamentarii. ,,Noi tragem atenţia, vedem care va fi poziţia parlamentarilor şi e clar că partidul nostru nu are o poziţie în acest moment în Camera Deputaţilor care să îi permită să treacă această moţiune. Dar trebuie să atragem atenţia la ceea ce se întâmplă", a conchis Adrian Rădulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor