PDL Dâmboviţa solicită convocarea Comisiei de Dialog Social în cazul Mechel

Epoch Times România
27.09.2012

PDL Dâmboviţa solicită convocarea de urgenţă a Comisiei de Judeţene de Dialog Social, după ce Mechel a anunţat că vinde combinatul de oţeluri speciale de la Târgovişte, transmite corespondentul NewsIn.

Într-un comunicat al PDL Dâmboviţa, remis joi, democrat liberalii îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia de la Mechel Târgovişte, în urma posibilităţii vânzării acestuia de către proprietarul rus.

''PDL Dâmboviţa solicită convocarea de urgenţă a Comisiei de Dialog Social. Considerăm că acesta ar fi un prim pas în preîntâmpinarea problemelor sociale grave ce pot apărea, ţinând cont de faptul că, în această întreprindere, îşi câştigă existenţa peste 2000 de salariaţi'', se arată în comunicatul semnat de preşedintele PDL Dâmboviţa, Florin Popescu.

Compania rusă Mechel a anunţat că vrea să se retragă din România şi speră să obţină 150 milioane de dolari din vânzarea combinatelor Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel şi Laminorul Brăila.

Liderul Sindicatului Metalurgistul de la Mechel Târgovişte, Gabriel Banu, a declarat că este mai bine să fie privatizat combinatul decât să ajungă la fier vechi. Acesta a precizat că salariaţii sunt îngrijoraţi de varianta în care nu va fi găsit un cumpărător.

''Decât să îl taie şi să ajungă la fier vechi, mai bine să fie vândut. Activitatea merge normal, avem comenzi. Suntem favorizaţi în comparaţie cu celelalte combinate ale Mechel din ţară, pentru că noi avem de lucru la cele două laminoare şi oţelărie. Mai rău este la Mechel Reparaţii, unde, după disponibilizări, mai sunt circa 200 de salariaţi. O parte lucrează, o parte stă acasă'', a precizat Gabriel Banu.

Acesta a adăugat că nu a primit nicio informaţie de la conducerea combinatului din Târgovişte cu privire la privatizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor