PDL Bucureşti: Cu ocazia inundaţiilor, Oprescu a arătat că este dezinteresat de soarta bucureştenilor

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.05.2012

PDL Bucureşti îl acuză pe primarul Sorin Oprescu de dezinteres faţă de soarta bucureştenilor şi susţine că la primăria Capitalei exista un "studiu de fezabilitate pentru toate zonele depresionare din Bucureşti care să rezolve problema scurgerii pluviale în timpul ploilor de mare intensitate".

Într-un comunicat Răzvan Murgeanu, manager de campanie al PDL Bucureşti, spune că Oprescu ştia de existenţa acestui studiu, dar "nu a făcut nimic în acest sens lăsând Bucureştiul la mâna intemperiilor".

"Când am plecat eu din Primăria Capitalei, exista deja studiu de fezabilitate pentru toate zonele depresionare din Bucureşti care să rezolve problema scurgerii pluviale în timpul ploilor de mare intensitate. Sorin Oprescu ştia de el, dar nu a făcut nimic în acest sens. A mizat probabil pe faptul că, în mandatul lui, nu va ploua niciodată. Responsabilitatea îi revine în totalitate, Apa Nova neavând nicio responsabilitate referitoare la implementarea studiului respectiv", afirmă fostul viceprimar al Capitalei, Răzvan Murgeanu.

Democrat-liberalii critică şi declaraţiile edilului şef al Capitalei referitoare la îmbunătăţirea sistemului de apă şi canalizare făcute la prezentarea platformei-program pentru Bucureşti.

"Aşa mare a fost această realizare a lui Sorin Oprescu încât la o singură zi distanţă, după o ploaie mai sănătoasă, Capitala României a devenit un oraş lacustru. În centrul Bucureştiului, ieri seară, te puteai plimba cu barca (...) Şi, surpriză! Primarul General al Capitalei nu a fost nicăieri. Deşi bucureştenii s-ar fi aşteptat să-l vadă pe acesta la datorie, îndrumându-i pe angajaţii municipalităţii în rezolvarea problemei apărute. Probabil că Sorin Oprescu avea însă lucruri mai bune de făcut decât să încalţe cizmele de cauciuc ale oricărui edil responsabil care doreşte să dea un exemplu", spune Murgeanu în comunicatul citat.

Fostul viceprimar spune că "Bucureştiul a ajuns un oraş inundabil din cauza lui Sorin Oprescu".

"Cu ocazia inundaţiilor de ieri din centrul Capitalei, Sorin Oprescu a dovedit încă o dată că este un primar incompetent şi dezinteresat de soarta bucureştenilor. Incompetent pentru că din cauza neimplementării studiului de fezabilitate a fost inundat Bucureştiul. Dezinteresat pentru că, în timp ce angajaţii municipalităţii ajutau la pomparea apei din zonele inundate, Sorin Oprescu stătea acasă şi nu a reacţionat deloc la faptul că Bucureştiul este sub ape", adaugă sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor