Pasat: Comuniştii trebuie să fie traşi la răspundere penală

R.Moldova: Comuniştii şi nu Alianţa pentru Integrare Europeană uzurpează astăzi puterea în stat. Este declaraţia făcută de fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Valeriu Pasat.
Tatiana Chiriac
11.02.2012

Comuniştii şi nu Alianţa pentru Integrare Europeană uzurpează astăzi puterea în stat. Este declaraţia făcută de fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Valeriu Pasat, într-un interviu pentru Timpul.

"La declaraţiile de nesupunere ale liderilor locali trebuie să reacţioneze Direcţia de apărare a regimului constituţional a SIS. Cei care declară nesupunere urmează să fie traşi la răspundere penală. Însă la noi, ministerele de forţă au fost împărţite după criterii de partid şi nu există o conlucrare între ele. Iar comuniştii joacă pe această divizare şi cheamă populaţia la nesupunere. Iată uzurparea! Asta este lovitură de stat", a declarat Valeriu Pasat.

Potrivit acestuia, "însăşi nesupunerea faţă de autorităţi este o chemare deschisă la lovitură de stat" menţionează Pasat citat de Publika.md.

Pasat susţine că în Moldova se repetă precedentul din 1917: "Îmi pare rău că guvernarea, în loc să dea o ripostă promptă comuniştilor, se uită la ei cu ironie. Mai avem un precedent similar în istorie. În februarie 1917, ruşii se jucau de-a democraţia, se certau în Dumă, premierul Kerenski se declara politicianul nr. 1. Istoria se repetă exact. Ce a urmat? O lovitură de stat, soldată cu sute de mii de morţi. Comuniştii de astăzi profită de destabilizarea din R. Moldova. Am rămas uimit că fostul şef al SIS, Reşetnicov, aduce oameni la şedinţele comisiilor parlamentare, bate din palme, strigă „Jos Alianţa!”. Parcă am fi la o grădiniţă de copii, unde unul nu-şi mai dă seama de ceea ce face, iar educatorii se fac că nu-l văd...".

Alianţa este îmbătată de putere, dar e vremea să se trezească. De vor reveni comuniştii, vă garantez că se vor pune pe rol foarte multe dosare a mai adăugat Pasat.

În opinia fostului director al SIS, AIE trebuie "să-şi scadă urgent din ambiţii, să depolitizeze organele de forţă şi să-şi creeze relaţii mult mai bune cu Rusia, deoarece cu Occidentul stăm bine la capitolul respectiv".

"Dacă va sta cu mâinile în sân, AIE o va termina prost. Lumea i-a crezut că vor scoate la iveală crimele comuniştilor, că vor demonstra prin exemple dictatura Voronin. În noiembrie 2009, spuneam că, în caz contrar, comuniştii vor reveni în forţă. Din păcate, se pare că anume aşa va fi...", atenţionează Pasat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor