PAS lansează o platformă de donaţii on-line: Contribuţii mici de la mulţi susţinători

Finanţe. (Bani, lei) Moldova
Finanţe. (Bani, lei) Moldova (facebook.com)

În premieră pentru Republica Moldova, orice cetăţean al Republicii Moldova şi deţinător de card va putea, în mai puţin de 5 minute, să contribuie financiar către un partid politic. Nu este vorba de un proiect votat în Parlament ci de o platformă de donaţii on-line lansată de Partidul Acţiune şi Solidaritate.

Potrivit unui comunicat PAS, lansarea acestei platforme va permite fracţiunii politice să faciliteze procesul de finanţare şi să consolideze eforturile PAS de finanţare democratică, „contribuţii mici de la mulţi susţinători”.

Credem că finanţarea corectă şi transparentă este ingredientul-cheie al făuririi democraţiei interne în partid şi, în consecinţă, al promovării oamenilor competenţi şi integri care să fie capabili să aducă schimbări pozitive radicale în ţară. Democraţia unei ţări este direct legată de finanţarea partidelor”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

Totodată, PAS a ţinut să explice că lansarea acestei platforme reprezintă o nouă etapă în democratizarea vieţii politice din ţară, formaţiunea încercând să vină cu un alt model de finanţare, transparent, corect, bazat pe donaţii mici, în totală opoziţie cu abordarea altor „partide politice, care se finanţează din surse obscure, cu sume de bani adesea mai mari decât veniturile donatorilor şi fără declararea tuturor veniturilor la partid”.

În context, iniţiatorii platformei au specificat că orice cetăţean al Republicii Moldova, care îşi generează veniturile în interiorul ţării şi are un card emis în Republica Moldova, va putea contribui financiar cu o sumă care poate varia între 50 şi 5000 lei.