PAS, către PSRM: Alegerile anticipate - singura cale de ieşire din criza politică, pandemică şi economică în care a fost adusă R. Moldova

Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova (facebook.com/PAS)

Doar un Parlament care se va bucura de încrederea deplină a cetăţenilor va putea oferi stabilitate politică şi învesti un guvern profesionist, onest şi eficient, capabil să scoată ţara din criză, a declarat Partidul Acţiune şi Solidaritate după ce a luat act de declaraţia PSRM privind criza politică din ţară şi de invitaţia „ultimativă” a formaţiunilor parlamentare la dialog.

Potrivit unei declaraţii, PAS susţine că încrederea între partenerii de dialog nu se obţine prin limbaj violent, ameninţări, trişări şi schimbarea părerilor de la o zi la alta, dar se obţine prin respectarea angajamentelor luate faţă de cetăţeni.

Mai mult, orice discuţie pe platforma parlamentară trebuie să pornească de la interesul suprem al cetăţenilor, iar acesta a fost formulat clar de alegători în cadrul ultimelor scrutine – lupta cu sărăcia, nedreptatea, corupţia şi asigurarea unui trai decent acasă.

În concluzie, PAS a reiterat poziţia că singura cale de ieşire din criza politică, pandemică şi economică în care a fost adusă Republica Moldova este organizarea alegerilor anticipate.

Dodon i-a cerut, luni, Maiei Sandu să desemneze, până la 9 martie, candidatura majorităţii parlamentare PSRM-Şor la funcţia de premier, să „iasă din izolare” şi să discute cu partidele, pentru că actuala criză poate fi soluţionată prin dialog, nu prin războaie politice şi blocaje instituţionale.

Totodată, acesta a menţionat că PSRM va continua consultările cu partidele parlamentare pentru a identifica soluţii la criza politică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe