Partidul-stat se mai întăreşte niţel: Liviu Voinea, pregătit să ocupe scaunul de viceguvernator BNR

Liviu Voinea
Liviu Voinea (Epoch Times România)

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, este pregătit să-şi dea demisia din Guvernul Ponta 3 şi să ocupe scaunul de viceguvernator din dreapta lui Mugur Isărescu.

Liviu Voinea, alături de directorul Direcţiei de Buget, Gheorghe Gherghina, vor fi propuşi de PSD pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al BNR, urmând ca Parlamentul să voteze luni noul Consiliu.

Potrivit revista22.ro, Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina ar fi fost propuşi pentru posturile din Banca Naţională după ce mai mulţi miniştri s-ar fi arătat deranjaţi de refuzul celor doi de a limita anumite propuneri de cheltuieli pe care aceştia le-au adus pe masa Guvernului.

"Am fost de acord cu reducerea CAS-ului, este o măsură sustenabilă. Nu mi-am dat încă demisia din funcţie! Dacă trec de votul de mâine, din octombrie voi fi la BNR", de declarat Liviu Voinea, la Realitatea Tv.

Urmează ca Parlamentul să voteze propunerile pentru Consiliul de Administraţie al BNR. În ceea ce priveşte demisia sa, acesta a explicat că o astfel de mutare va avea loc în octombrie atunci când expiră mandatul actualilor membri ai Consiliul de Administraţie al BNR. Potrivit unor surse citate de Mediafax, locul său din Guvern va fi preluat, cel mai probabil, de un reprezentant al UNPR.

"Nu şi-a dat nicio demisie şi nici nu-şi va da demisia până când nu vom avea o discuţie legată de cine vine după, cum se preiau lucrurile. (...) Da, a fost propus viceguvernator al BNR, un lucru pe care şi l-a dorit de foarte mult timp. (...) În primul rând e votul din Parlament şi după aceea o să discutăm cum facem tranziţia. (...) Trebuie să găsesc un alt ministru al Bugetului. Auzisem un zvon că o să preiau eu acel minister. Nu. Nu! La Buget trebuie să fie cineva stabil şi cu nişte cunoştinţe speciale pentru că nu te joci cu bugetul ţării", a declarat premierul Ponta pentru Agrerpres.

Premierul a mai precizat că Liviu Voinea şi-a dorit foarte mult să ajungă la BNR, astfel că nu a putut să se opună dorinţei acestuia de a atinge un "vârf profesional pentru orice finanţist".

"Domnia sa ( Liviu Voinea-n.r.) a avut o relaţie tot timpul specială şi cu guvernatorul Isărescu, şi cu prim-vicele, cu dl Georgescu. Ei sunt oamenii cu care m-am sfătuit întotdeauna pe tot ce ţine de politici economice şi fiscal-bugetare. E un mandat de cinci ani într-o echipă extraordinară şi eu nu pot să-i spun lui Liviu Voinea: 'Nu, nu te du acolo'. El a muncit foarte mult în această perioadă, a fost secretar de stat, a fost ministru al Bugetului. Nu pot să-i spun: 'Nu te du!' ... Înseamnă totuşi un vârf profesional pentru orice finanţist", a adăugat Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne