Parlamentul grec a aprobat condiţiile pentru acordarea unui nou pachet de salvare UE-FMI

Miercuri dimineaţă, Parlamentul grec a aprobat condiţiile pentru acordarea unui nou pachet de salvare UE-FMI, relatează EUobserver. Pachetul, ce va duce la impunerea de noi măsuri de austeritate, a fost aprobat de 213 parlamentari. 79 au votat împotrivă.
(photos.com)
Epoch Times România
21.03.2012

Miercuri dimineaţă, Parlamentul grec a aprobat condiţiile pentru acordarea unui nou pachet de salvare UE-FMI, relatează EUobserver.

Pachetul, ce va duce la impunerea de noi măsuri de austeritate, a fost aprobat de 213 parlamentari. 79 au votat împotrivă.

Săptămâna trecută, şeful Eurogrup, Jean-Claude Juncker, a declarat că toate ţările din zona euro au finalizat procedurile necesare pentru a permite deblocarea banilor.

Pentru a primi fondurile, Grecia a fost nevoită să impună o serie de măsuri dure de austeritate.

Decizia intervine după finalizarea operaţiunii de restructurare a datoriei elene. Aceasta a fost acceptată de 85,8% dintre creditorii privaţi ai Atenei, ceea ce permite ţării să evite falimentul.

Obiectivul acestor măsuri este ca Grecia să evite intrarea în incapacitate de plată.

Cu toate acestea, acordul privind al doilea pachet nu a pus capăt îngrijorării în legătură cu perspectiva economiei elene, pe fondurl recesiunii severe şi a unei datorii încă mari.

Unii membri ai Consiliului FMI se tem că Atena va avea nevoie de un nou pachet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor