Parlamentarii din R. Moldova vor crea o comisie pentru a dialoga cu aşa-zişii deputaţi de la Tiraspol

Epoch Times România
06.04.2012

Parlamentarii din Republica Moldova au decis crearea unei comisii parlamentare care să dialogheze cu aşa-zişii deputaţi de la Tiraspol.

Decizia de constituire a comisiei va fi votată săptămîna viitoare şi este salutată şi de liderii de la Tiraspol, fiind coordonată şi cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a declarat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, după şedinţa specială a Legislativului privind reglementarea conflictului transnistrean.

”Comunicarea între cele două maluri trebuie să se dezvolte la toate nivelurile, inclusiv la nivel de platformă parlamentară. Decizia de creare a comisiei a fost coordonată şi cu preşedintele APCE, care a vizitat recent Moldova”, a precizat Lupu.

Întrevederile dintre deputaţii moldoveni şi reprezentanţii aşa-numitului soviet suprem din regiunea transnistreană urmează să se desfăşoare la Strasbourg, Chişinău şi Tiraspol. Marian Lupu spune că un astfel de format de comunicare a fost utilizat în perioada 2000-2003.

Deputatul Partidului Liberal, Corina Fusu, a ţinut să precizeze că instituirea unei astfel de comisii nu înseamnă recunoaşterea aşa-numitul parlament din autoproclamta republică nistreană.

Parlamentul de la Chişinău s-a întrunit vineri într-o şedinţă cu uşile închise, pentru a audia raportul vicepremierului pentru reintegrare, Eugen Carpov, cu privire la situaţia actuală şi perspectivele soluţionării conflictului transnistrean. Lupu susţine că, după o pauză de 10 ani, astfe de audieri vor avea caracter sistematic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor