Ministrul moldovean pentru reintegrare, va fi audiat în Parlament în legătură cu dosarul transnistrean

Vicepremierul pentru reintegrare al R. Moldova, Eugen Carpov. (PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
06.04.2012

Ministrul moldovean pentru reintegrare, Eugen Carpov, va fi audiat în Parlamentul de la Chişinău, într-o şedinţă cu uşile închise, în legătură cu procesul de reglementare a dosarului transnistrean.

În cursul şedinţei, deputaţilor le va fi prezentat un raport privind perspectivele reglementării conflictului transnistrean.

"Este vorba de un raport care va fi prezentat de Eugen Carpov, cu referinţă la evoluţia situaţiei în cadrul problemei transnistrene. Să avem o discuţie profesionistă, profundă, asta e sarcina exerciţiului, nu vreau rapoarte de dragul rapoartelor", a declarat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Liberalii susţin că este nevoie de un raport oficial, în locul informaţiilor care apar după întrevederile de pe stadioane şi din sălile de concert. În replică, liberal-democraţii au subliniat că exact acest tip de discuţii a adus rezultate.

"Au loc întâlniri, ele sunt semioficiale, semiprivate, pe la stadioane, concerte şi ne întrebăm şi noi ce se întâmplă. Este o temă foarte sensibilă şi nu aş vrea să anticipăm lucrurile şi să deschidem cutia Pandorei", a spus şeful grupul parlamentar al PL, Ion Hadârcă.

"Domnul Hadârcă o să aibă ocazia să întrebe dacă cumva la concerte şi stadioane s-au discutat subiecte care cumva afectează procesul de reglementare transnitreană. Urmare a acestor întâlniri avem deblocarea traficului de pasageri pe segmentul transnitrean", a replicat vicepreşedinte PLDM, Valeriu Streleţ.

Premierul Vlad Filat a avut trei întrevederi cu liderul transnistrean Evgheni Şevciuk. Prima discuţie a avut loc la Odesa, iar celelalte două la Chişinău şi Tiraspol. La ultima întrevedere, s-a decis reluarea transportului de mărfuri pe segmentul transnistrean de cale ferată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor