Parchetul General intervine: Dosar penal după ce Simion l-a agresat pe ministrul Virgil Popescu

Virgil Popescu, agresat de liderul AUR George Simion, în Parlament
Virgil Popescu, agresat de liderul AUR George Simion, în Parlament (Epoch Times Romania)
D.B.
08.02.2022

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat, marţi, că a deschis dosar penal pentru infracţiunea de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice pe numele lui George Simion după incidentul de luni din Parlament, unde copreşedintele AUR l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 2 Cp şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reţinut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor din aceeaşi zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe portalul Parchetului General.

Decizia vine în contextul în care, luni, în şedinţa dedicată dezbaterii moţiunii simple contra ministrului Energiei, liderul AUR George Simion s-a dus peste Virgil Popescu în timp ce acesta îşi susţinea discursul, şi i-a înfipt mâna în ceafă.

Înainte să meargă la pupitru peste Popescu, Simion striga prin sala de plen "Hoţule, hoţule!". Ministrul s-a oprit din citit şi a reacţionat:

"Domnule preşedinte, pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri".

Copreşedintele AUR a venit lângă el la tribună, l-a luat de după gât şi a început să îi urle în faţă: "Eşti un hoţ, eşti un hoţ!"

"Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul Virgil Popescu. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion!", a cerut şeful de şedinţă. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor