"Parcă erau demenţi. Mi-au scos şi dinţii, am carne vie pe corp, pe cap" - medic bătut cu bestialitate de jandarmi

Un medic pensionat a fost bătut cu bestialitate de jandarmi în timpul intervenţiei în forţă din Piaţa Victoriei. Mărturia sa este cutremurătoare.
Medic pensionar, rupt în bătaie de Jandarmi.
Medic pensionar, rupt în bătaie de Jandarmi. (Prin bunăvoinţă)

Liciniu Miculeanu, un medic pensionat care acum lucrează la o firmă din Bucureşti, s-a prezentat joi, la Parchetul Militar, plin de hematoame, să depună plângere împotriva şefilor Jandarmeriei Sebastian Cucoş şi noul interimar Ionuţ Cătălin Şindile, după intervenţia în forţă din Piaţa Victoriei.

"Am hematoame, am fost bătut bestial de jandarmi, târât la duba Jandarmeriei. Am ieşit să protestez paşnic în Piaţă şi la un moment dat s-a furat un gard, nişte puşti au furat gardul jandarmilor şi efectiv mă amuzam când trăgeau unii şi alţii de gard, dar rămânând singur, că ceilalţi au fugit, jandarmii m-au spreiat cel puţin doi sau trei, mi-au făcut baie cu spray-uri. Eu am întins mâinile în faţă şi m-au bătut bestial, m-am sprijinit, la un moment dat am simţit scuturile şi după aceea m-au bătut bestial. M-au târât la dubă, în timp ce mă târau la dubă m-au lovit cu picioarele. Leziunile pe corp pe care le am sunt de la picioarele jandarmilor. M-au lovit în zona capului, am primit tomfe în cap în timp ce eram târât", a declarat Liciniu Miculeanu.

Mediul a subliniat că intervenţia jandarmilor din seara de 10 august a fost de "o brutalitate fără seamă".

"Absolut brutală intervenţia. Parcă erau demenţi... Dar nu le-o iau în nume de rău, din cauză că eu am depus cerere contra şefilor Jandarmeriei, Cucoş şi Şindile. Acei oameni erau responsabili. Jandarmii... i-am cunoscut la Procuratură, unul avea 19 ani, celălalt 20 ani, iar unul 2 zile vechime. Au trimis oameni absolut neinstruiţi, puteau să omoare lumea (...) Am carne vie aici la braţ. Eram cu mâinile sucite la spate în timp ce eram târâit de nişte jandarmi, alţii mă loveau cu tomfele în cap şi cu picioarele. Eram orbit complet, nu mi s-au dat gaze, mie mi s-a făcut baie cu gaze. Uitaţi-vă la faţa mea. Mi s-a dus un rând de piele.. mă descuamez din nou...Uitaţi-vă, am fost lovit la nas de la ochelari. Am depus plângere penală împotriva şefilor Jandarmeriei Cucoş şi Şindile. Aceştia sunt responsabili. Am depus plângere pentru tentativă de omor şi pentru faptul de a trimite jandarmi neinstruiţi în Piaţă contra protestatarilor. (Intervenţia jandarmilor a fost) de o brutalitate fără seamă, dar în mod normal adevăraţii vinovaţi sunt Liviu Dragnea pe primul loc, şi Carmen Dan. Deci ei au dirijat totul, din cauză că am pus lucrurile cap la cap. Vă asigur, că am şi eu nişte surse, că Liviu Dragnea a dat ordinul clar de aşa-zisă curăţare a Pieţii", a precizat Liciniu Miculeanu.

Protestatarul a anunţat că va cere daune morale al cărui cuantum nu l-a decis încă, însă se va consulta cu avocatul.

"Mi-au scos şi dinţii. Aceasta din faţă este o mască. Am noroc că nu am fracturi. Sunt fericit nu am fracturi şi că am starea de spirit pozitivă şi după ce îmi ling rănile voi ieşi din nou la proteste paşnice. Eu nu-mi cer dreptatea în genunchi... Aveam mâna imobilizată. Mi-am scos-o din cauză că nu pot să-mi fac igiena altfel şi nu pot să fac nimic, nu pot să mănânc... Merg acum la spital să mă panseze din nou. Am fost la medico-legal, dar am fost la Floreasca, la spitalul Floreasca. Mai am şi în alte locuri pe corp carne vie... aici pe braţ, am şi în cap", a afirmat Liciniu Miculeanu.

Medic pensionat bătut de jandarmi
Medic pensionat bătut de jandarmi (Prin bunăvoinţă)

Medic bătut de jandarmi
Medic bătut de jandarmi