Vaticanul se ocupă, mai nou, de schimbări de climă şi traficul de persoane

Scrisoarea Papei prezentată jurnaliştilor si altor invitaţi prezenţi la Vatican
Scrisoarea Papei prezentată jurnaliştilor si altor invitaţi prezenţi la Vatican (Getty Images/AFP)

Zeci de primari din cele mai mari oraşe ale lumii s-au adunat marţi la Vatican, cerând liderilor lor naţionali să ia măsuri drastice pentru a combate schimbarea climatului.

Aproximativ 60 de primari invitaţi la o conferinţă de două zile la Vatican au semnat o declaraţie finală care susţine că “schimbarea climatului provocată de om este o realitate ştiinţifică iar controlarea sa efectivă este un imperativ moral pentru umanitate”.

Invitaţii au încercat să-i preseze pe liderii mondiali înaintea negocierilor privind climatul ce sunt programate să aibă loc în luna decembrie la Paris, şi datorită noilor informaţii date publicităţii care au relevat că primele şase luni ale anului 2015 sunt cele mai călduroase înregistrate vreodată.

Papa Francisc a declarat adunării “Voi sunteţi conştiinţa umanităţii”, adăugând că el nutreşte o mare speranţă că negociatorii din Paris vor ajunge la un acord. Papa a publicat luna trecută o scrisoare despre mediul înconjurător în care a denunţat ceea ce el consideră a fi o economie bazată pe combustibili fosili ce degradează Pământul.

Conferinţa de la Vatican a urmărit, de asemenea, să tragă un semnal de alarmă asupra traficului de persoane, participanţii ascultând mărturii sumbre legate de sclavia modernă şi fete forţate să se prostitueze.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe