Paleologu: Suspendarea lui Băsescu, în actualul context, ar fi mană cerească pentru el şi PDL

Theodor Paleologu (Mihut Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
28.06.2012

Theodor Paleologu (PDL) a scris joi pe facebook că ,,în contextul catastrofico-grotesc” al ultimelor săptămâni de guvernare, suspendarea lui Traian Băsescu ar fi „mână cerească” pentru PDL.

„În contextul catastrofico-grotesc al ultimelor săptămâni de guvernare, suspendarea lui Băsescu ar fi mână cerească pentru el şi PDL”, a scris Paleologu pe pagina sa de socializare.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că cei care trebuie să tranşeze conflictul care devine un blocaj între instituţiile statului sunt românii, care vor trebui să decidă dacă vor să meargă în continuare cu noi lideri politici sau cu preşedintele, sugerând începerea suspendării lui Traian Băsescu. ”Singurii care pot decide sunt cetăţenii României dacă vor să meargă în continuare cu un Parlament, un Guvern şi nişte noi lideri politici care gândesc spre viitor sau dacă vor să dea din nou legitimitatea pe care i-au retras-o unui preşedinte şi celor cinci judecători de la CCR, care îi îndeplinesc ordinele politice”, a spus Ponta.

El a refuzat să anunţe explicit demararea procedurilor de suspendare , dar a indicat repetat că aceasta se conturează a fi soluţia. ”Cred că preşedintele va înţelege abuzul”, a completat social-democratul, arătându-se convins că Traian Băsescu nu va merge la Bruxelles, până la urmă.

El a adăugat că blocajul permanent al şefului statului şi al celor câţiva oameni care îi rămân credincioşi ”nu poate fi acceptat şi nu poate fi considerat normal în niciun fel de ţară democratică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor