PDL va contesta la Curtea Constituţională proiectul de modificare a Legii referendumului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. (www.cdep.ro)
Epoch Times România
26.06.2012

PDL va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege care modifică Legea referendumului, a anunţat marţi Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Această procedură poate fi demarată din momentul în care proiectul de lege este anunţat în plenul celor două Camere, din momentul acela începe să curgă termenul de contestare la CCR. Motivaţia o să o întemeieze juriştii. Proiectul legii trebuie contestat pentru că există o discriminare între diverse tipuri de referendumuri", a spus Anastase.

La rândul său, liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a spus că PDL va strânge, aşa cum prevede regulamentul, numărul necesar de semnături pentru ca proiectul să fie contestat, după care juriştii vor face textul cu articolele care încalcă Constituţia.

"Această lege, practic, a revenit într-o formă sau alta cu un singur obiectiv: suspendarea şi demiterea preşedintelui, nu are niciun alt obiectiv. Trebuie să existe o similitudine între modul în care se demit primarii şi preşedinţii de consilii judeţene şi cea în care se demite preşedintele ţării", a mai spus Toader.

Deputaţii au adoptat marţi, cu 187 voturi pentru, 56 împotrivă şi 5 abţineri, proiectul de lege privind modificarea legii referendumului.

Proiectul de lege fusese adoptat pe articole şi dezbătut cu o zi înainte.

Potrivit modificărilor operate în lege, demiterea preşedintelui este aprobată dacă în urma desfăşurării referendumului propunerea a întrunit "majoritatea voturilor valabil exprimate". În forma actuală, legea prevede că demiterea şefului statului în urma referendumului este aprobată dacă propunerea a întrunit "majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor