(P) Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Cafelei numesc obiceiurile care duc la îmbătrânire prematură

 Ceaşcă cu cafea.
Ceaşcă cu cafea. (pixabay.com)

Nu sunteţi singurul care are nevoie de o ceaşcă de cafea dimineaţa pentru a vă simţi plin de energie, deoarece aproximativ 62% dintre americani beau cafea zilnic. Şi în timp ce cafeaua în sine nu este neapărat nesănătoasă, există câteva obiceiuri asociate cu consumul acesteia care pot accelera procesul de îmbătrânire. Lisa Moskowitz, CEO al NY Nutrition Group, vorbeşte despre obiceiurile proaste ale celor care preferă să bea cafea. Data viitoare când vă turnaţi o ceaşcă de cafea aromată, există câteva lucruri pe care trebuie să le evitaţi, după cum vom discuta mai jos.

Cafeaua în loc de micul dejun

Potrivit multor oameni de ştiinţă, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Prin urmare, înlocuirea micului dejun cu o ceaşcă de cafea nu poate fi bună pentru sănătatea umană. Dacă săriţi peste micul dejun, organismul dumneavoastră pierde nutrienţi, ceea ce este împotriva îmbătrânirii sănătoase. Cercetătorii din domeniul alimentaţiei sănătoase au ajuns la concluzia că cei care sar peste micul dejun suferă de declin cognitiv, iar o ceaşcă de cafea nu poate fi considerată a priori un mic dejun complet. În loc să săriţi peste micul dejun cu totul, este mai bine să mâncaţi fructe proaspete, cereale integrale, nuci şi seminţe dacă nu aveţi poftă de mâncare dimineaţa.

Cafeaua foarte dulce este dăunătoare

Pentru a dilua băutura şi a o face mai blândă, mulţi oameni îi adaugă frişcă şi diverşi îndulcitori. O cantitate moderată de zahăr în alimentaţie este o practică bună. Cu toate acestea, consumul câtorva ceşti de cafea excesiv de dulci creşte semnificativ nivelul de zahăr din sânge. Pe măsură ce o persoană îmbătrâneşte, se poate confrunta cu problema glicemiei ridicate. Unele studii au arătat că un consum prea mare de zahăr adăugat poate duce la epuizare rapidă la bătrâneţe.

Consumul de cafea în loc de apă

Mulţi oameni uită că apa potabilă este esenţială pentru o stare de sănătate bună. În loc să bea apă, mulţi oameni aleg să consume băuturi, inclusiv cafea. Potrivit Lisei Moskowitz, prin înlocuirea apei obişnuite cu cofeină, oamenii riscă să se deshidrateze. În cele din urmă, acest lucru va avea efecte negative asupra pielii, va duce la o digestie proastă, la incapacitatea organismului de a absorbi nutrienţii şi la alte efecte negative.

Consumul de cafea pe timp de noapte

Când vine vorba de alegerea momentului potrivit pentru a bea cafea, cel mai bine este să o faceţi dimineaţa. Unele persoane preferă viaţa de noapte, mergând în cluburi de noapte, jucând jocuri de cazino online, cum ar fi jocurile din categoria Recommended Slots de pe site-urile de jocuri de noroc din România sau pur şi simplu fiind nevoiţi să stea treji noaptea din cauza serviciului. Şi pentru a rămâne treji, preferă să bea cafea, care este dăunătoare pentru sistemul imunitar, înrăutăţeşte starea de spirit şi scade vitalitatea. Chiar dacă nu sunteţi treaz noaptea, consumul unei ceşti de cafea cu câteva ore înainte de a merge la culcare poate face o mare diferenţă în ceea ce priveşte odihna dumneavoastră nocturnă. Fiecare noapte cu somn insuficient accelerează foarte mult îmbătrânirea celulelor şi a ţesuturilor corpului, ceea ce poate duce la apariţia bolilor legate de vârstă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură