(P) Aţi încercat vreodată să realizaţi picturi pe numere cu icoane?

Pictura pe numere
Pictura pe numere (Pictorul fericit)

Pentru cei pasionaţi de artă bizantină şi nu numai, pentru cei care ar dori să se relaxeze făcând ceva practic şi creativ o recomandare de actualitatea este pictura. Nu orice fel de pictură, ci cea pe numere. Este vorba de un concept relativ modern, readus la viaţă, adică în atenţia publicului de dorinţa de a încerca ceva nou. Face parte din categoria de proiecte do it yourself.

Pentru cei care nu au mai încercat până acum pictura pe numere merită să explicăm că este vorba despre crearea unui tablou, cu efort propriu. Experienţa aceasta se apropie foarte mult de cea a pictorului desăvârşit. Presupune utilizarea unei pânze de pictură, din bumbac, cu şasiu inclus. Pe suprafaţa acesteia este imprimată o schiţă şi o înşiruire de numere. Numere care corespund unei culori, astfel încât cel care va picta va trebui să respecte această corespondenţă. În fapt, să pictaţi pe numere va presupune să urmăriţi chenarul şi să aplicaţi culoarea corectă în acesta.

Puteţi picta şi reproduceri după marile opere de artă sau chiar icoane

Din punct de vedere al tematicii abordate, doritorii pot alege de la cele inspirate din natură la portrete şi nu numai. Cel puţin când vine vorba despre stocul de la Pictorul Fericit, un magazin online de nişă, vorbim automat de diversitate. Vom găsi aici picturi pe numere cu peisaje din România, pe cele inspirate din lumea satului sau chiar reproduceri după mari opere de artă ale lumii.

Mai mult decât atât, pe categorii, selecţiile pentru copii, el sau ea includ de asemenea şipicturi pe numere cu icoane. Sunt scene biblice celebre, cum ar fi naşterea sau răstignirea. Aşadar un soi de reproducere fidelă după icoane pot fi făcute.

Să pictaţi astfel de tablouri implică mai multă decât partea creativă, cât cea spirituală. Pentru că în tot acest proces, pictorul amator apreciază nu doar rezultatul final, ci şi tot parcursul acestuia. Aşadar cel care pictează se încarcă cu o energie aparte, pune accent pe spiritualitate şi îmbină arta cu valorile sale.

Ce conţine kitul de pictat pe numere

Pentru cei care aleg să comande un kit de pictură de la pictorulfericit.ro vor avea parte de set complet de accesorii, ustensile de pictat. În acest fel, la pachet primesc pânză cu şasiu, trei pensule de mărimi diferite şi tot setul de culori acrilice necesare pentru a picta - mai rămân şi pentru retuş. Pânză este de 40x50 cm şi în cazul picturilor pentru copii vorbim de 30x40 cm.

Da, copiii sunt la fel de bine invitaţi să descopere acest tip de activitate. Este până la urmă o modalitate de a se destresa, de a se relaxa şi a se bucura de aventură în lumea culorilor. În cazul lor picturile sunt de mici dimensiuni şi dificultate redusă. Kituri speciale pentru ei veţi găsi de asemenea în cadrul magazinului online menţionat.

Pentru că avem nevoie de pauză din când în când de la tot ce ne înconjoară, ce aţi spune de evadare în pictură?


Contact:

Str. Mărăşeşti, 22A, Suceava

contact@pictorulfericit.ro

0754 459 540