OUG 13, pe cale să reînvie. Pragul pentru abuz în serviciu, din nou 200.000 - Surse

Sute de mii de oameni au ieşit în stradă astă-iarnă, acuzându-i pe aleşii ţării că au permis hoţia dacă aceasta este sub 200.000 de lei. Sub presiunea străzii, Puterea a dat înapoi. Acum însă, în Parlament se pregăteşte reintroducerea pragului de 200.000, arată Hotnews.
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

OUG 13 ar putea reînvia în toată "splendoarea" ei, pragul de 200.000 de lei petru abuz în serviciu urmând să redevină realitate. Potrivit unor surse citate de Hotnews, majoritatea PSD – ALDE intenţionează să redefinească abuzul în serviciu, în sensul că fapta constituie infracţiune numai dacă provoacă “consecinţe deosebit de grave.”

“Vor să reînvie o prevedere din vechiul Cod Penal, care arată la articol 146 că prin consecinţe deosebit de grave se înţelege o pagubă materială mai mare de 200.000 de lei sau o perturbare deosebit de gravă a activităţii, cauzată unei autorităţi publice”, au precizat pentru hotnews.ro surse politice.

Conform sursei citate, în acest moment nu există un amendament depus în Comisia Specială pentru modificarea definiţiei abuzului în serviciu, însă potrivit surselor hotnews.ro aceste amendamente vor fi introduse în momentul dezbaterilor. Modificarea definiţiei abuzului în serviciu ar urma să se voteze în comisia specială peste două săptămâni, urmând ca modificările la Codul Penal şi Codul de Procedura penală să fie trimise spre adoptare la Senat şi apoi la Cameră.

“Planul este să fie votate în Senat la sfârşitul lunii noiembrie, astfel că pe data de 15 decembrie să se dea vot final în Camera Deputaţilor”, au precizat pentru hotnews.ro sursele citate. Potrivit acestora, neglijenţa în serviciu ar urma să fie abrogată complet.

Dacă majoritatea PSD-ALDE va reuşi să impună pragul de 200.000 de mii de lei, noua definiţie a abuzului în serviciu l-ar ajuta pe Liviu Dragnea să scape de dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Articolul integral poate fi citit aici