OSCE apreciază promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului

Tatiana Chiriac
13.04.2012

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov, a avut o întrevedere cu noul şef al Misiunii OSCE în Moldova, Jennifer Brush, informează Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.

Ambasadoarea Jennifer Brush şi-a început mandatul la 11 aprilie, 2012 şi îl substituie pe Ambasadorul Philip Remler, care şi-a încheiat Misiunea în luna ianuarie.

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au referit la contextul actual al procesului de reglementare a conflictului transnistrean şi perspectivele pentru perioada următoare.

În cadrul întrevederii, Eugen Carpov a menţionat ultimele evoluţii în reglementarea transnistreană, în ajunul următoarei runde de negocieri în formatul 5 2. Vicepremierul a apreciat rolul OSCE în medierea acestui proces şi a exprimat încrederea că reluarea dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol va genera în continuare noi soluţii pentru problemele cotidiene ale oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Viceprim-ministrul a reconfirmat necesitatea rezolvării definitive a conflictului transnistrean în baza suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Jennifer Brush a declarat că OSCE apreciază înalt determinarea autorităţilor moldoveneşti să apropie populaţia celor două maluri ale Nistrului prin promovarea măsurilor de consolidare a încrederii.

„Soluţionarea conflictului transnistrean reprezintă un exerciţiu permanent pentru comunitatea internaţională şi OSCE va pleda în continuare pentru consolidarea tuturor eforturilor în acest sens, în vederea dinamizării procesului de reglementare", a subliniat înaltul oficial.

Eugen Carpov şi Jennifer Brush vor participa, săptămâna viitoare, la următoarea rundă de negocieri în formatul 5 2, care va avea loc la 17-18 aprilie, la Viena.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor