Orchestră rusă susţine un concert la ruinele oraşului antic sirian Palmyra

Într-o evoluţie surprinzătoare pentru Siria zguduită de război, o renumită orchestră rusească a susţinut joi un concert pe scena amfiteatrului oraşului antic sirian Palmyra, aflat până recent sub controlul grupului jihadist Statul Islamic, care a distrus zone ale oraşului.
Concert susţinut în oraşul antic sirian Palmyra de Orchestra rusă Mariinski, 5 mai 2016.
Concert susţinut în oraşul antic sirian Palmyra de Orchestra rusă Mariinski, 5 mai 2016. (Captură Foto)

Orchestra, condusă de renumitul dirijor Valeri Gherghiev, a susţinut în direct un concert intitulat “Rugăciune pentru Palmyra. Muzica renaşte ruinele antice”, pe scena amfiteatrului istoric din oraşul Palmyra.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi în timpul unei videoconferinţe cu oraşul sirian Palmyra, ce a fost recent eliberat din mâinile grupului terorist Statul Islamic (cunoscut şi sub numele de ISIL sau Daesh), că acest concert, susţinut de Orchestra Teatrului Mariinski din Rusia, este un gest de mulţumire pentru toţi cei care luptă împotriva terorismului.

Aşa cum s-a raportat anterior, forţele armate siriene, susţinute de miliţii şi forţele ruseşti, au recapturat oraşul Palmyra din mâinile Daesh în 27 martie, la aproape un an după ce teroriştii au ocupat oraşul şi au distrus multe artefacte aflate pe lista UNESCO. Conform estimărilor preliminare, aproximativ 20% din oraşul antic Palmyra a fost distrus, în timp ce multe exponate au fost furate din muzee. Analiştii susţin că ar putea fi nevoie de aproximativ 5 ani pentru a reface oraşul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe