Oprea: Marian Sârbu a avut un rol major în elaborarea şi promovarea iniţiativelor UNPR

Epoch Times România
28.03.2012

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea consideră că Marian Sârbu e "cel mai calificat om" pentru şefia Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), argumentând că "este un om de stânga adevărat", care şi-a dedicat întreaga carieră profesională domeniului muncii.

"Îl felicit pe colegul şi prietenul meu Marian Sârbu, unul dintre cei mai buni specialişti din România în probleme de muncă şi protecţie socială. Marian Sârbu a fost lider de sindicat, a fost secretar de stat în Ministerul Muncii, a fost ministru al Muncii şi ministru delegat pentru relaţia cu partenerii sociali. În consecinţă, cunoaşte în detaliu problemele sistemului de pensii şi tot ceea ce ţine de acesta. L-am sprijinit şi chiar l-am încurajat pe Marian Sârbu să accepte conducerea CSSPP", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UNPR Gabriel Oprea.

El a spus că prezenţa lui Sârbu în fruntea instituţiei menţionate este o "garanţie suplimentară" că pensiile vor fi plătite, că ele vor respecta principiul contributivităţii şi că vor asigura un trai decent pentru pensionari.

"Trecem printr-o perioadă în care oamenii sunt îngrijoraţi de pensia pe care o vor primi în momentul în care vor ieşi din câmpul muncii. Experienţa lui Marian Sârbu va da mai multă greutate instituţiei pe care o va conduce şi, implicit, mai multă încredere în sistemul de pensii private. Am convingerea că Marian Sârbu va rămâne acelaşi bun prieten, acelaşi om de stânga devotat apărării interesului naţional şi valorilor sociale", a afirmat preşedintele progresiştilor.

Totodată, el a susţinut că Sârbu a avut un rol major în elaborarea şi promovarea iniţiativelor UNPR, referindu-se în special la taxa de solidaritate asupra averilor mari şi foarte mari şi la reîntregirea salariilor în sistemul bugetar până la nivelul din mai 2010.

"Pentru aceste lucruri, dar şi pentru implicarea în construcţia şi consolidarea UNPR, vreau să îi mulţumesc în mod public şi să îi urez mult succes în funcţia pentru care a fost votat de Parlament. Plecarea lui Marian Sârbu la CSSPP este în primul rând un câştig pentru România. Chiar dacă nu se va mai putea implica în conducerea UNPR, Marian Sârbu rămâne un camarad de arme pe care ne putem baza", a adăugat preşedintele progresist.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat marţi nominalizările pentru funcţiile rămase vacante la instituţii ale statului aflate sub control parlamentar. Pentru funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private a fost validat deputatul progresist Marian Sârbu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor