OMS: Rezistenţa bacteriilor la antibiotice a devenit „o ameninţare globală majoră”

Imagine microscopică a coronavirus.
Imagine microscopică a coronavirus. (CDC / Getty Images)

Datele adunate din 114 ţări arată că rezistenţa bacteriilor la antibiotice se „manifestă în toate regiunile din lume”, reprezentând o „ameninţare globală majoră” a sănătăţii publice, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Raportul avertizează cu privire la o „eră post-antibiotice”, în care oamenii mor din cauza infecţiilor ce puteau fi tratate în anii trecuţi.

Ar putea exista „implicaţii” devastatoare dacă nu se vor lua urgent măsuri „semnificative” .

Raportul se concentrează pe o serie de şapte bacterii diferite responsabile pe boli grave, precum pneumonia sau infecţiile din sânge.

Acesta sugerează că două antibiotice importante nu mai funcţionează la mai mult de jumătate din oameni.

O igienă mai bună, o sursă de apă potabilă curată, controlul şi prevenirea infecţiilor prin verificarea regulată, pot fi câteva din metodele de prevenire a bolilor.

Ca măsură alternativă, oamenii se vor putea reorienta spre medicina naturistă şi holistică. Plantele medicinale, exerciţiile de Qiqong şi meditaţia au fost folosite cu succes de medicina tradiţională chineză, timp de peste 5.000 de ani, pentru a preveni şi vindeca diverse afecţiuni. Poate că acesta este modul naturii de a ne spune că este timpul să învăţăm din trecut pentru a putea merge înainte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură