Omar Bakri, cel care a ameninţat România cu atentate, a încercat să vină în ţara noastră

Şeicul Omar Bakri, cel care a declarat că în România ar putea avea loc atacuri teroriste, a încercat să vină în ţara noastră, a declarat directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, la Realitatea TV.
Liderul radical islamist, şeicul Omar Bakri. (OUSAMA AYOUB / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
07.10.2012

Şeicul Omar Bakri, cel care a declarat că în România ar putea avea loc atacuri teroriste, a încercat să vină în ţara noastră, a declarat directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, la Realitatea TV.

"Chiar Omar Bakri a fost în analiza SRI, a încercat să vină în România, are conexiuni cu România, nu este doar un mesaj sau discurs pur retoric, este unul la care ne uităm cu atenţie. Este doar suprafaţa lucrurilor. Suntem pe harta unor organizaţii importante din domeniul terorismului ca o posibilă ţintă datorită unor dezvoltări legate de prezenţa noastră în Afganistan, de evoluţiile legate de scutul antirachetă. Suntem foarte atenţi", a spus George Maior.

Omar Bakri a declarat recent, într-un interviu publicat de ziarul bulgar 24 Chasa, că România şi Bulgaria sunt ţinte legitime ale atacurilor pentru că sunt considerate de musulmani tărâmuri islamice.

"Din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgăriei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă", a spus şeicul Omar Bakri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor