Olimpice: Sebastian Coe candidează la preşedinţia Comitetului olimpic britanic

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra, Sebastian Coe. (LEON NEAL / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
11.09.2012

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra, Sebastian Coe, va fi candidat la preşedinţia Comitetului olimpic britanic (BOA), după cum a anunţat el însuşi luni seara.

"Mi s-a cerut (de către BOA) în mod formal şi chiar astăzi, aşa că de ce nu aş vrea să ajut?", a explicat Lord Coe, după parada celor 700 de sportivi britanici de la Jocurile Olimpice şi de la cele Paralimpice 2012, aclamată de sute de mii de persoane la Londra.

Potrivit mai multor surse ale BOA, niciun alt aspirant nu şi-a prezentat încă o candidatură pentru a-i succeda actualului preşedinte, Colin Moynihan, care va părăsi postul în octombrie. Aceleaşi surse subliniază că este puţin probabil ca un alt postulant să se prezinte înainte de 24 septembrie, data de închidere a candidaturilor.

Coe, 55 de ani, medaliat cu aur la 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Moscova şi Los Angeles (1980 şi 1984), a fost preşedintele candidaturii londoneze la organizarea JO, înainte de a prelua conducerea comitetului de organizare. Într-un interviu acordat Times pe 25 iulie, Coe a arătat, de asemenea, că este candidat la preşedinţia Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) când acest post va fi eliberat, în 2015, de către senegalezul Lamine Diack.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor