Ciclism - Turul Marii Britanii: Rowe a câştigat prima etapă, după ce Cavendish a căzut

Ciclistul englez Mark Cavendish(DR), de la echipa Sky, se îndreaptă spre linia de sosire în prima etapă a Turului Marii Britanii, după ce a fost victimă a unei căzături colective, duminică, pe străduţele din Norfolk. (Jamie McDonald / Getty Images)
Epoch Times România
10.09.2012

Ciclistul englez Mark Cavendish nu a reuşit să câştige prima etapă a Turului Marii Britanii, victimă a unei căzături colective, duminică, pe străduţele din Norfolk, în momentele sosirii, învingător la sprint fiind coechipierul său de la formaţia Sky, galezul Luke Rowe, informează AFP.

Rowe a profitat de această căzătură colectivă pentru a trece primul linia de sosire, cronometrat în 4h51'05", cu acelaşi timp fiind înregistraţi olandezul Boy van Poppel, englezul Russell Downing, francez Jeremie Galland etc.

Câştigător al Turului Franţei şi campion olimpic la contratimp, englezul Bradley Wiggins a terminat în cadrul plutonului etapa care a avut loc între Ipswich şi Norfolk (199,6 km). Participarea sa la cursă l-a obligat să renunţe luni la parada echipei olimpice britanice de la Londra.

În ciuda temperaturii ridicate, numeroşi spectatori au venit să aducă un omagiu recentelor succese ale lui Wiggins.

Asemenea celorlaţi sportivi implicaţi în acea căzătură, Cavendish s-a ridicat pentru a trece linia de sosire pe poziţia a 63-a.

Etapa a 2-a va avea loc luni între Nottingham şi Knowsley (177,8 km).

Clasament general:

1. Luke Rowe (Marea Britanie(Sky), care a parcurs cei 199.6 km în 4h51'05"

2. Rony Martias (Franţa) la 3 sec.

3. Boy van Poppel (Olanda) la 4 sec.

4. Russell Downing (Marea Britanie) la 6 sec.

5. Jeremie Galland (Franţa) la 10 sec.

...

24. Bradley Wiggins (Marea Britanie) la 10 sec.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor