Octavian Bjoza - chinuit în comunism, ameninţat cu moartea în prezent

Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Fostilor Deţinuţi Politic din România
Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Fostilor Deţinuţi Politic din România (Epoch Times România)

Greu încercat în timpul regimului comunist, Octavian Bjoza nu are linişte nici în prezent. Octavian Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, susţine că în ultimul an este, în mod repetat, ameninţat cu moartea de o persoană necunoscută prin zeci de sms-uri. Chiar dacă a făcut reclamaţie la Parchet nu a fost luată nicio măsură, iar procurorii au clasat dosarul din lipsă de probe, informează Mediafax.

Octavian Bjoza a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că de zece luni, o persoană necunoscută care se recomandă "ofiţerul revoltat" i-a trimis zeci de sms-uri şi telefoane în care îl ameninţă cu moartea, îl insultă şi îl înjură.

Fostul deţinut politic a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Braşov în luna iulie, dar până în prezent nu a primit niciun răspuns de la procurori, în timp ce ameninţările continuă să curgă.

Întrucât situaţia durează de multă vreme, Octavian Bjoza a depus miercuri o nouă reclamaţie la Parchet, în care arată că în ultimele zece luni a primit 55 de sms-uri şi peste 25 de telefoane de la respectiva persoană, ataşând copii de pe mesajele primite.

"Având în vedere că dispuneţi de mijloacele legale şi tehnice, mă surprinde la modul cel mai neplăcut faptul că nici după zece luni persoana respectivă nu a fost identificată, amendată sau dată în judecată în scopul de a stopa trimiterea acestor mesaje. Consider că ameninţarile cu moartea la adresa persoanei mele sunt periculoase şi nemeritate", arată Octavian Bjoza în reclamaţia trimisă procurorilor.

Procurorul Raluca Mirica, purtătorul de cuvânt la Parchetul Judecătoriei Braşov, a declarat că dosarul deschis în cazul lui Octavian Bjoza a fost închis întrucât plângerea "nu a fost susţinuta de niciun mijloc de probă". Soluţia nu este însă definitivă, putând fi depusă contestaţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne