Obiect zburător neidentificat prăbuşit în Ciprul de Nord [oficiali locali]. Posibil o rachetă

Locul prăbuşirii obiectului zburător neidentificat în Cipru de Nord, 1 iulie 2019
Locul prăbuşirii obiectului zburător neidentificat în Cipru de Nord, 1 iulie 2019 (Screenshot)

Un obiect zburător neidentificat (OZN), care ar putea fi de fapt o rachetă, s-a prăbuşit în primele ore ale zilei de luni la nord de Nicosia, fără a fi înregistrate victime, a declarat un oficial al Republicii Turce a Ciprului de Nord (RTCN).

Oficialii studiază rămăşiţele de la locul prăbuşirii în regiunea Taşkent, potrivit unei declaraţii publicate pe Twitter de Kudret Ozersay, ministrul de Externe al RTCN, a cărei independenţă este recunoscută doar de Turcia.

“Potrivit informaţiilor primite de la sursele noastre militare, cauza accidentului care a avut loc în această noapte nu a fost... un elicopter sau unul dintre vehiculele noastre militare”, a scris Ozersay pe Twitter. “Soldaţii, poliţia şi pompierii efectuează investigaţii la faţa locului”.

Ulterior, oficialul a scris că obiectul ar fi fost o rachetă de producţie rusească ce a explodat în aer înainte să lovească solul, fără a provoca victime.

Potrivit Reuters, unii oficiali au declarat că incidentul ar putea fi urmarea unui atac aerian israelian asupra Siriei şi a răspunsului dat de Guvernul din Damasc.

În momentul producerii incidentului din Cipru, era în desfăşurare un atac aerian israelian împotriva Siriei. Mass media de stat siriană a precizat că sistemele de apărare aeriene ale Damascului au răspuns atacului israelian.

Cipru a fost divizat începând cu 1974, când Turcia a ocupat partea nordică a insulei, ulterior proclamând regiunea Republica Turcă a Ciprului de Nord. Republica Cipru este recunoscută pe plan internaţional ca fiind singurul stat legitim, însă Turcia menţine o prezenţă militară în Ciprul de Nord, care este recunoscut stat independent doar de Ankara. Discuţiile intermediate de ONU privind reunificarea durează de ani de zile şi au fost reluate în mai 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe