O nouă pată pe obrazul Guvernului Dăncilă: Ministrul Educaţiei, gafe de proporţii la bilanţ [Video]

Valentin Popa(Ministrul Educatiei),
Valentin Popa(Ministrul Educatiei), (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a susţinut joi o conferinţă de presă, în cadrul căreia a prezentat bilanţul după şase luni de mandat. Deşi a citit de pe laptop, ministrul a avut mari dificultăţi în a se exprima corect în limba română, comiţând greşeli de proporţii, precum dezacorduri între subiect şi predicat.

Redăm câteva dintre acestea:

- Manualele şcolare este un subiect intens

- în acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă editarea şi drepturile de autor

- asigurăm tichete de grădiniţă în valoare de 50 de lei pentru preşcolarii care.. şi şcolari care au o frecvenţă mai mare de 50 la sută

- am participat şi în calitate de rector şi sunt încântat să continui iniţiativa (pauză de citit, eforturi vizibile pentru a citi numele) HEInnovate care în acest an a continuat să se

Reamintim că Valentin Popa este renumit pentru gafele pe care le comite. De altfel, cu două zile înainte de audierea sa în Parlament pentru funcţia de ministru al Educaţiei, pe reţelele sociale a fost publicat un videoclip cu Popa folosind expresii precum:

"Mă bucur că am ajuns ziua în care să tai pamblica la acest Book Cafe", "le sunt în acest moment interzise accesul la o astfel de finanţare","în prima treime a întregii promoţii care au terminat universitatea", "avem resursă umană foarte bine pregătită, care au aplicat şi au avut proiecte de cercetare", "vechiul consiliu local a aprobat această transfer", "celălanţi cetăţeni", "opinia publică consideră că deja o are în administrare acest cămin, deşi de preluat nu l-am preluat","începe să aibă repercursiuni financiare serioase".

Evident, video-ul (mai exact modul în care se exprima nominalizatul pentru funcţia de ministru al Educaţiei) a stârnit valuri de indignare printre cetăţeni. Nu şi printre parlamentari, Popa fiind validat în funcţie.