O nouă navă cu imigranţi naufragiază în Mediterană. Posibil 700 de morţi

O barcă cu imigranţi în Meditarană, 12 februarie 2015.
O barcă cu imigranţi în Meditarană, 12 februarie 2015. (Captură Foto)

Există temeri că aproximativ 700 de imigranţi au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică când traulerul în care călătoreau s-a răsturnat în Marea Mediterană, a anunţat duminică Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (HCR).

28 de oameni au fost salvaţi în acest accident maritim care a avut loc la circa 110 km de coastele libiene şi la aproximativ 190 km de insula italiană sudică Lampedusa.

Nava a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un s.o.s. primit de gărzile de coastă italiene, care au cerut unui cargo portughez să-şi schimbe ruta în direcţia apelului. La faţa locului echipajul portughez a văzut nava scufundându-se, potrivit HCR.

Tragedia s-a produs la sosirea cargoului portughez, când cei 700 de imigranţi aflaţi la bord s-au aruncat cu toţii în apă, în acelaşi timp şi pe aceeaşi parte a navei, a declarat Carlotta Sami, purtătoare de cuvânt a HCR în Italia, conform Agerpres.

“În momenul de faţă ne temem că aceasta ar putea fi o tragedie de mari proporţii”, a adăugat Sami.

“Dacă acest bilanţ este confirmat 'este vorba despre cea mai mare catastrofă din ultimii ani din Marea Mediterană', a declarat preşedintele francez Francois Hollande pentru canalul de televiziune Canal .

Săptămâna trecută, 400 de imigranţi au fost consideraţi morţi în urma scufundării unei alte nave în apropierea coastelor libiene.

Decesele care au avut loc în ultima perioadă în rândul imigranţilor au dus la lansarea unor apeluri pentru intensificarea operaţiunilor de cercetare în teritoriul maritim cuprins între Libia şi Europa, în mijlocul unei amplificări a valului de imigrare dinspre Africa şi Orientul Mijlociu către Italia.

Joi, criza imigrării în Italia a luat o turnură fatală când poliţia din Sicilia a raportat că un grup de 15 imigranţi musulmani a aruncat peste bord 12 imigranţi creştini în timpul călătoriei lor din Libia spre Europa. În acelaşi timp, grupurile umanitare au declarat că există temeri că alte 41 de persoane s-au înecat într-un alt incident separat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.