12 creştini aruncaţi în Mediterană dintr-o barcă cu imigranţi ce se îndrepta spre Italia

Imigranţi musulmani au aruncat în Mediterană 12 imigranţi creştini.
Imigranţi musulmani au aruncat în Mediterană 12 imigranţi creştini. (Captură Foto)

Poliţia din capitala siciliană Palermo a declarat joi că a arestat 15 bărbaţi din Coasta de Fildeş, Mali şi Senegal, aceştia fiind acuzaţi că au aruncat în Mediterană un grup de 12 creştini dintr-o ambarcaţiune cu imigranţi. Se crede că toţi creştinii aruncaţi peste bord s-au înecat, susţine Deutsche Welle.

În urma unor cercetări, poliţia a declarat că suspecţii africani au acţionat în acest fel datorită unor neînţelegeri generate de credinţele lor religioase diferite.

“12 oameni s-au înecat în apele Mediteranei, toţi fiind din Nigeria şi Ghana”, conform unei declaraţii din partea poliţiei italiene.

Cei 15 au fost acuzaţi de comiterea de crime multiple pe motiv de ură religioasă. Organizaţia Internaţională pentru Imigraţie (IOM) a susţinut într-o declaraţie că a primit rapoarte despre “lupte între diferite grupuri – posibil din motive religioase.”

Supravieţuitorii au declarat că s-au urcat într-o ambarcaţiune în 14 aprilie pe coasta libiană, existând 105 pasageri la bord. Ei au sosit în Palermo miercuri dimineaţa după ce au fost salvaţi de nava Ellensborg.

În timp ce treceau Mediterana, imigranţii din Nigeria şi Ghana, despre care se crede că erau creştini, au fost ameninţaţi că vor fi abandonaţi pe mare de către grupul celor 15 – lucru care s-a şi întâmplat în cele din urmă.

Conform unei declaraţii a poliţiei, ceilalţi creştini au reuşit să rămână în ambarcaţiune doar formând un “lanţ uman” pentru a rezista atacului.

IOM a declarat că aproximativ 10.000 de oameni au fost salvaţi lângă coasta Italiei în ultimele zile. Vremea bună din ultima perioadă a generat o creştere a numărului de imigranţi care încearcă să treacă Mediterana pentru a ajunge în Italia. Mulţi dintre ei au fugit din Africa şi Orientul Mijlociu din cauza conflictelor sau a sărăciei, conform Deutsche Welle.

În cel mai recent incident, o ambarcaţiune care transporta 550 de imigranţi s-a răsturnat duminică în Mediterană la 24 de ore după ce a părăsit coasta libiană şi 400 dintre pasageri au murit. Cei 150 de supravieţuitori care au fost salvaţi şi aduşi marţi dimineaţă în oraşul Reggio Calabria din sudul Italiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe