O fată a descoperit un dinozaur în Marea Britanie, acesta fiind numit după ea

O fată a descoperit un dinozaur: O fetiţă de 9 ani a descoperit un dinozaur în Marea Britanie, conform unor rapoarte. Dinozaurul a fost numit după ea, la începutul acestei săptămâni.

Un dinozaur a fost numit după o fetiţă de 9 ani, care a găsit rămăşiţele fosilizate ale acestuia pe o plajă, cu mai mulţi ani în urmă.

Rămăşiţele fosilizate au fost descoperite de Daisy Morris - care este din Isle of Wright - pe plaja Atherfield, acum patru ani, potrivit BBC.

Potrivit unei noi lucrări ştiinţifice lansate în această săptămână, dinozaurul Vectidraco daisymorrisae este numit după fată.

Sian Morris, mama ei, a declarat că Daisy a descoperit nişte "oase [înnegrite] care ieşeau din nisip" în 2009 şi le-a dezgropat.

Ea a dus fosila la expertul local în dinozauri Martin Simpson, de la Universitatea din Southampton, care a afirmat ulterior că este vorba despre o specie nouă, ce urmează sa fie studiată.

"Când Daisy şi familia ei mi-au adus rămăşiţele fosilizate în aprilie 2009, mi-am dat seama că priveam ceva foarte special. Şi am avut dreptate", a declarat Simpson pentru Sky News.

"Fosila s-a dovedit a fi un gen şi o specie complet nouă de pterosaur mic, o reptilă care zbura acum 115 milioane de ani, în perioada Cretacicului Inferior, care, ca urmare a eroziunii liniei de coastă a insulei, ar fi fost fără îndoială distrusă dacă nu ar fi fost găsită de Daisy", a spus el.

El a adăugat: "Acest lucru pur si simplu demonstrează că descoperiri majore pot fi făcute de amatori, care de multe ori se află în locul potrivit, la momentul potrivit, continuând astfel o tradiţie îndelungată în paleontologie."

Constatările universităţii au fost publicate luni.

"Când le-am spus prietenilor mei despre asta, au fost foarte încântaţi", a relatat Daisy Morris pentru Daily Mail.

Mama ei a spus că Daisy a început să studieze dinozaurii şi animalele.

"Ea este fascinată de asta", a declarat Sian Morris pentru Mail. "Dacă suntem în maşină şi trecem pe lângă un animal care a murit, ea îmi cere să opresc astfel încât sa îl poată ridica şi lua acasă."