O căpuşă marină poartă numele cântăreţei Jennifer Lopez

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez (Jason Merritt / Getty Images)

Cântăreaţa americană Jennifer Lopez a avut o surpriză neobişnuită când a aflat că oamenii de ştiinţă din Porto Rico s-au hotărât să dea numele cântăreţei unei specii de căpuşe de mare, informează contactmusic.com.

Biologul Vladimir Pesic împreună cu colegii lui s-a gândit să dea numele unei specii de căpuşă marină Litarachna lopezae, inspirându-se din faptul că părinţii cântăreţei sunt originari din Porto Rico.

"Motivul din spatele acestei alegeri neobişnuite pentru numele unei noi specii este unul foarte simplu: cântecele şi videoclipurile lui Jennifer Lopez au menţinut echipa noastră într-o stare permanentă de bună dispoziţie atunci când am realizat acest studiu ştiinţific şi când priveam meciurile de la Cupa Mondială de fotbal 2014", a declarat Pesic.

Între anii 2010 şi 2012 au fost descoperite aceste căpuşe marine la adâncimi mari într-un recif de corali din Mona Passage, o zonă marină situată între Porto Rico şi Republica Dominicană.

Nu este o premieră faptul că Jennifer Lopez este un fel de "naşă" a unei specii de animale. De ani de zile, oamenii de ştiinţă au dat la zeci de organisme numele a numeroase celebrităţi, acesta fiind un fel de omagiu adus acestora. Iată câteva exemple: numele rockerului Mick Jagger a fost acordat unei specii de trilobit, un păianjen a fost numit Bono, iar un parazit marin, care trăieşte doar în Marea Caraibilor, a primit numele lui Bob Marley.